LİTVANYALI ÖĞRENCİLER’DEN BAŞKAN KOCAMAZ’A ZİYARET


Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’in kardeş şehri Litvanya’nın Klaipeda şehrinden kente gelen öğrenciler ile kendilerine eşlik eden Türk öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.
22 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen program ile yerli ve yabancı öğrenciler hem birbirleri ile kaynaşma fırsatına erişiyor hem de birlikte Mersin’in tarihi ve turistik noktalarını gezerek, karşılıklı olarak kültürlerini tanıma fırsatı buluyor.
10 yabancı, 10 Türk öğrenci olmak üzere toplam 20 öğrencinin dahil olduğu Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı sayesinde yaşları 14 ile 18 arasında değişen kız ve erkek öğrenciler Mersin’i doyasıya geziyor.
Öğrenciler, program dahilinde hafta içleri sabah saat 08.00’den, akşam saat 20.00’ye kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sosyal etkinliklere ve gezi programlarına katılıyor.
“Gençlerimiz dünya barışına katkı sağlayacak”
Mersin’in tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal yaşamı hakkında özel olarak bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle Mersinimize hoş geldiniz. Biz bu tür karşılıklı ilişkilere çok önem veriyoruz. Özellikle gençlerin birbirini tanıması, gelecekte ülkeleri gençler yöneteceği için dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Onun için gençlerin birbirlerini daha yakından tanıması, samimiyetini artırması, birbirlerinin kültürlerini tanıması, onları anlaması gelecek açısından çok önemli. Elbette kardeş şehir ilişkileri de çok önemli. Biz de bu kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriyoruz. Yaklaşık 15 civarında kardeş şehrimiz var. Tüm dünyadaki kardeş şehirleri de bir araya getirmek için mücadele başlattık. Gençlerimiz inşallah Mersin’de kaldıkları sürece özellikle aileleri ve Mersin’i daha yakından tanıyacak. Böylelikle Mersin’le ilgili belli bir bilgi birikimine sahip olacaklar. Memleketlerine döndüklerinde de Mersin’in fahri elçisi olacaklar. Ben şehrimizi ziyaret etikleri için, böyle bir programla şehrimizi daha yakından tanıma fırsatı buldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Litvanya’nın Klaipeda şehrinden öğrencilerle birlikte Mersin’e gelen takım lideri Vida Bubliauskiene,programa dahil oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Kardeş Şehir Protokolü imzasından sonra Mersin’e ilk defa geldiğimiz için çok mutluyuz. Kültürünüzü daha yakından tanıyabilmek için öğrencilerimiz ailelerde kalarak, çok güzel bir fırsat yakaladılar. Böyle bir misafirperverlikte öğrenciler çok güzel bir imkân kazandılar. Bizimle ilgilenen bütün Belediye personelinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çekilen öğrenciler, Başkan Kocamaz’a Mersin’de Klaipeda Sokağı olması konusundaki isteklerini iletti.
Ziyaret sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Klaipeda Belediye Başkanına iletilmek üzere Mersin’in sembolünün olduğu bir plaket ve takım liderlerine de otantik desenli, Türk kültürünü yansıtan sırt çantası hediye etti.

Takım liderleri ise ziyaret hatırası olarak Başkan Kocamaz’a kehribardan yapılma Litvanya sembolü, ipek çanta ve tanıtım kitapçığı hediye etti.  

0 Yorumlar

Yorum Gönder