ALİEFENDİOĞLU MAHALLESİ TARİHİ BİR GÜN YAŞADI


Tarsus Belediyesi tarafından kırsal mahallelere hitap etmek amacıyla düzenlenen ‘Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri’nin dördüncüsü Aliefendioğlu Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
"Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri”ne Yeşiltepe, Mantaş, Hasanağa, Yeniçay, Aliağa ve Atalar Mahallelerinden kaldırılan otobüslerle vatandaşlar Aliefendioğlu Mahalle merkezine getirildi.
Etkinlik kapsamında misafirlere kıl çadırda yapılan köy sıkması ve ayran ikram edildi. Çocuklara yönelik eğlenceler, oyunlar, yarışmalar ilizyon gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterileri ile devam edilen etkinlikte, yöresel sanatçılar Abdil Çemer ve Semir Kaşkıran’ın konserleri izleyenleri mest etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Aliefendioğlu Mahalle Muhtarı Orhan Canbolat, Aliefendioğlu Mahallesi’nin tarihi günlerden birini yaşadığını söyledi.
Canbolat, “Bu düzenlemiş olduğunuz etkinlikle hizmet kervanınıza bir hizmet daha eklediniz. Çünkü bu günlerde halkın moralinin ne kadar bozuk olduğu hepimizin malumu.  Bundan dolayı başkanımdan ve emeği geçenlerden razı olsun. Sayın başkanım halka hizmet Hakka hizmet anlayışı ruhunuza işlemiştir. Belediyecilikten en iyi anlayan sizlersiniz. Yaptığınız hizmetler yapacaklarınızın garantisidir. Maşallahınız var, açılış törenlerinden açılış törenlerine koşturuyorsunuz. Hizmetlerinizi saymakla bitiremeyiz. Sözünün eri, hizmet rekortmeni canım başkanım. Aliefendioğlu mahalle halkı sizleri çok seviyor. Mahallelimiz Mezarlıkta bir gasılhane ve sundurma yapılmasını istemektedirler. Sizden istemeyip kimden isteyeceğiz. Sizler bizim başkanımızsınız. Köyümüze yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, köyüm ve kendi adıma. Allah sizlerden bir kere daha razı olsun. Hakikaten belediyenin varlığını bizlere hissettirdiniz. Biz her hizmet için sabırla sıramızı bekleriz. Siz zaten yepyeni projelerinizle hizmet kervanınızı süslüyorsunuz. Bize hizmet edenin yanında ve emrindeyiz. Hiçbir hizmeti karşılıksız bırakmayız” dedi.
‘Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri’nin dördüncüsünü Aliefendioğlu Mahallesi’nde yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, bölge bölge  Köy şenliklerini düzenlediklerini belirtti.
Başkan Can, “Birincisini Çiçekli, ikincisini Böğrüeğri, üçüncüsünü Beylice mahallelerinde, dördüncüsünü de burada yapmanın mutluluğunu siz değerli hemşerilerimizle paylaşıyorum.  Bizlerin görevi sadece yol yapmak, park yapmak değil, bütün insanlarımızı kucaklamaktır. Ayrım yapmadan, hakkaniyeti  uygulayarak eşit hizmet anlayışıyla çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. ‘Köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek’ demiştik. Şehir içinde ne varsa, köylerimizde de aynılarını yapmaya çalışıyoruz. Şu anda 6 ekibimiz 6 ayrı köyde parke çalışmalarına devam ediyor. Yakın bir tarihte bu bölgede eksik olan yerler yapılacak. Muhtarlarımız bizim mesai arkadaşımızdır. Muhtarlarla görüşmelerimizde ihtiyaçlarımızı belirleyip projelerimizi bu taleplere göre belirliyoruz. Şu anda Tarsus’umuzda cami inşaatlarımız devam ediyor. Taziye evi inşaatlarımız devam ediyor. Tarsus Belediyesi olarak kendi elektriğimizi üretmeye başlayacağız. Berdan projemiz başladı etap etap ilerleyeceğiz. Ayrıca halı saha ve yaşam boyu spor merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Pazar yeri ve çay bahçesi projelerimiz devam ediyor. Tarsus’ta 11 mahallemizde kentsel dönüşüm revizyon uygulaması bitti. Tarsus’taki 45 mahallenin 11’nde kentsel dönüşüm başlayacak. Duatepe ve İsmetpaşa mahallemize de yakın bir tarihte başlayacağız. Biz din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmetlerimize devam ediyoruz ve edeceğiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, Atatürk’ümüzü seven bütün vatandaşlarımızla elele gönül gönüleyiz. Bunların dışında hiçbir insanla yan yana dahi durmayız. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. Bu arada muhtarımızın istediği gasılhane ve sundurma işine hemen haftaya başlıyoruz. Yarın 15 Temmuz’un yıldönümü. Kim asker ve polis kılığına girerek hainlik yapmış ise, destek olmuş ise Allah hepsinin belasını versin. Biz millet olarak tek vücut olduğumuz sürece, ne vatanımız bölünür, ne bayrağımız iner, ne de atamıza saygısızlık yapılır. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Muhtar Canbolat Başkan Can’a plaket verirken Aliefendioğlu Spor  Kulübü Başkanı Murat Gül plaket ile takımın formasını takdim etti.
Programın finalinde ise Yahya Doray’ın verdiği konser ile izleyenler gönüllerince eğlendiler.


0 Yorumlar

Yorum Gönder