AHİ SOFRASI ESNAF VE BÜROKRATLARI BULUŞTURDU


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen ve 8 ilçede verilen iftar davetlerinin son adresi Mersin merkez oldu. Mersin merkezde kurulu 32 meslek odası başkan ve yöneticilerinin tam kadro katılarak birlik ve beraberlik örneği sergilediği ahi sofrasına,  Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Jandarma Komutanı J.Kd Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kd. Albay Fatih Ertan, İl Tarım Müdürü  Arif Abalı ile çok sayıda STK ve kamu kurum kuruluş temsilcileri katılım göstererek  güç birliğine destek oldular.
İşletmeciliğini Mersin Kasaplar  Odası Başkanı Erdal Pekmez’in  yaptığı  Kasap Erdal Tesislerinde verilen iftar davetine Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, İl Jandarma Komutanı J.Kd Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Komutanı Dnz.Kd. Albay Fatih Ertan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Tarım Müdürü Arif Abalı, MHP eski Milletvekili Ali Öz, Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, MESİAD  Başkanı Mehmet Deniz, Mersin SMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Birlik yönetim kurulu üyeleri ile Mersin Merkezde kurulu 32 meslek odası başkan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile çok sayıda esnaf ve sanatkar katılım gösterdi.
İftar davetinin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı, Ahi geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarların kurulan iftar davetlerinde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediğini belirtti. İftar davetlerinin esnafın sofrasını paylaştığı, gönül zenginliğini arttırdığı etkinlikler olduğunu kaydeden Başkan Dinçer, “ Bugün siz oda başkanları ve yöneticilerimizi kamu kurum temsilcileriyle dayanışmalarını kaynaşmalarını sağlamak amacıyla kurduğumuz iftar soframıza tüm oda başkanlarımız ve yöneticilerimiz katılımlarıyla bizlere güç verdiler. Sergilediğiniz bu birliktelik ve dayanışma için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Dinçer şöyle devam etti: “ Kurulan iftar davetlerindeki amacımız esnaf ve sanatkarlarımız ile ilçe bürokratlarımızı bir araya getirerek tanışıp kaynaşmalarını sağlamak.  Hepimiz biliyoruz ki ramazanda kurulan iftar sofraları, birliğin dirliğin, beraberliğin ve paylaşmanın en anlamlı örneğidir. Ramazan ayının bereketi ile soframızı paylaşan başta sayın milletvekilimiz, jandarma komutanımız, sahil güvenlik komutanımız, Toroslar belediye başkanımız, STK’ların temsilcileri olmak üzere tüm katılımcılar ile oda başkanlarıma, yönetim kurulu üyelerine ve esnaf sanatkarlarımıza teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.
Mersin Milletvekili Hacı Özkan’a yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bu birlikteliği sağlayan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e teşekkür etti. Özkan, esnaf ve sanatkarların mecliste daha çok temsil edilmesinin önemihe değinerek, bu yönde  çalışmalar yaptıklarını kaydetti.



0 Yorumlar

Yorum Gönder