4-6 YAŞ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM YIL SONU FİNALİ


Tarsus Müftülüğü bünyesindeki 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin hazırladıkları sene sonu etkinlikleri göz kamaştırdı. Yıl içerisinde edindikleri maharetlerini sergilediler ve öğrendikleri bilgileri izleyicilerle paylaştılar.
 Tarsus 75 Yıl Kültür merkezinde gerçekleştirilen programda 4-6 yaş grubu öğrencilerinin hazırladıkları tiyatro gösterileri, rontlar, ilahiler, sema gösterileri, şiirler ve Kuranı Kerimden ayetler okuyarak başarıları ile izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 Programa Kaymakamımız Yüksel Ünal ve İlçe Müftümüz Hayri Erenay, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
 Programda konuşan İlçe Müftüsü Hayri Erenay, Kuran kursu öğrencilerinin böyle bir program hazırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: “Camilerimiz çocuk cıvıltılarından uzaklaştırıldığından bu yana mahzun, kederli ve sessizliğe bürünmüştü. Nihayet Diyanet İşleri Başkanlığımız Cami ve Kuran kurslarımızda 4-6 Yaş grubu çocuklarımıza yönelik muhteşem bir proje gerçekleştirerek camilerimizi çocuklarımızla yeniden buluşturdu. Hatırlayınız Lütfen! Bir zamanlar yaz tatilinde bile çocuklarımızı camide Kuran öğrensinler diye götürdüğümüzde karşımıza çıkan sorunları. Eğer çocuk ilkokulu bitirmemişse siz bu çocuğa camide Kuran öğretemezsiniz demişlerdi. Çocuğun dinini öğrenmesi için mutlaka elinde bir belge olması gerklidir denmişti. Ama şimdi öyle bir sıkıntı kalmadı çok şükür. Çocuklarımız cami ve Kuran kursları ile yeniden buluşturan büyüklerimizi huzurlarınızda alkışlıyor sizlerinde alkışlamanızı istirham ediyorum, dedi.
 4-6 Yaş grubu Kuran kurslarını çok önemsediklerini belirten Müftümüz Hayri Erenay, “Bu proje ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çok değerli bir projedir. Yeni bir Türkiye’nin temeli 4-6 Yaş grubu Kuran kurslarımız sayesinde şekillenecektir” dedi
 Merdiven altı din eğitimi veren şebekelerin tehlikesine dikkat çeken Hayri Erenay, bu sayede devletimizin denetiminde, sahih, Ehli Sünnet vel cemaat itikadına bağlı ve Ehli beyt muhabbeti ile dolu din eğitimi verilmiş olacaktır. Merdiven altı din eğitimi Fetö terör örgütü ile yüzleştirdi. Yeni yakın Fetö terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz ve bir an önce tüm cami ve Kuran kurslarımızda 4-6 yaş grubu Kuran eğitimini gerçekleştireceğiz.


Tarsus Müftülüğü olarak bu sene 20 adet 4-6 Yaş grubu Kuran kursu açtıklarını söyleyen Erenay, önümüzdeki sene bu sayının 50’yi bulacağı bilgisini verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder