MERSİN GENELİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesinisağlamak içinilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kış ortasında başladığı ve larva diye tabir edilen sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve fare gibi canlıların üreme döneminden bu yana gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları ile Mersinlilerin bu yılı haşerelerden uzak geçirebilmeleri hedefleniyor.
CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) kullanılarak Mersin’in 13 ilçesinde yapılan haşere ilaçlamalarında zararlıların üreme alanlarına öncelik verilirken, 2017 yılının ilk üç ayında il genelinde 389 personel ve 102 araç ile toplam 79 bin 566 farklı noktada ilaçlama çalışması yapılarak, 10 bin 196 lt/kg ilaç kullanıldı.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kentte yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarından birisi de temiz bir çevredir. Belediye olarak çevre sağlığının korunması, vektörel ve vektörel olmayan canlılarla mücadele konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu sayede Mersinlilerin daha temiz bir çevrede yaşamasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Cadde ve bulvar temizliğinde yeni dönem
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisinin 12.01.2015 tarih ve 41 sayılı kararı gereğince 15 metre ve üzeri cadde ile bulvarlarda evsel katı atıkların toplanması ve taşınması hariç olmak üzere yol temizleme hizmetlerini de hiçbir aksamaya mahal vermeden sürdürüyor.

Mersin genelinde 412 temizlik personeli ve 79 araçla yapılan temizlik çalışmaları kapsamında Ocak-Mart 2017 tarihleri arasında vatandaşlardan gelen toplam 30 temizlik şikâyeti de Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından giderildi.  

0 Yorumlar

Yorum Gönder