ET VE ET ÜRÜNLERİ SATAN İŞYERLERİ DENETLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri et ve et ürünleri satışı yapan işyerlerinde denetim yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği denetimde ekipler, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren et ve et ürünleri satışı yapan 56 işyerini denetleyerek,23 adet numune aldı.
Ekipler, denetimini yaptıkları işyerlerinde ruhsat kontrolü, personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, saklama koşulları, kaçak et gibi konular üzerinde bilgilendirme yaptı. Daha sonra satışa sunulan ve kasap sucuğu olarak bilinen fermente sucuklardan serolojik tür analizi yapılmak üzere alınan numunelerin sonuçları işyerlerine bildirildi.
Vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış, hazırlanmış, işlem görmüş tüm et ve et ürünlerini tüketmeleri amacıyla iş yerlerinedenetimler yaptıklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı konusundadenetimlerin aralıksız devam edeceğini dile getirdi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder