DAMIZLIK KIL KEÇİSİ TEKELERİ ÜRETİCİLERE TESLİM EDİLİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Mersin’de Kıl Keçisi Islahı Projesi” kapsamında damızlık kıl keçisi tekeleri sahiplerine teslim ediliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’deki küçükbaş hayvan üreticilerine verdiği desteklerden sadece biri olan proje kapsamında merkez mahallelerde 31 üreticiye 119 adet, Çamlıyayla’da 37 üreticiye 152 adet, Tarsus’ta 89 üreticiye 371 adet damızlık kıl keçisi tekeleri teslim edildi. Damızlık kıl keçisi tekeleri Erdemli’de dağıtılmaya devam edecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz tören ile dağıtımlarına başladığımız damızlık kıl keçisi tekelerini üreticilerimize teslim ediyoruz. Projemiz sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin kıl keçisi sürülerini ıslah ederek sürü verimliliğini arttırmak en önemli hedefimiz. Böylece öncelikle üreticilerimiz olmak üzere Mersin ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak” dedi.
Üreticiler memnun
Damızlık kıl keçisi tekesi desteğinden faydalanan üreticiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve uygulanan projeden memnun olduklarını dile getirerek, şimdiye kadar hiçbir dönemde böyle bir destek ve hizmet görmediklerini belirttiler. Başkan Kocamaz’a teşekkür eden üreticiler, projenin sahibi ve uygulayanının Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve şimdiye kadar kendilerine sahip çıkmayanların bu projeyi sahiplenmemeleri gerektiğini söylediler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek, finanse edilen “Mersin’de Kıl Keçisi Islahı Projesi”  kapsamında damızlık kıl keçisi tekeleri Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden temin edildi. Projenin her aşaması Mersin Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından gerçekleştirildi.   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Mersin’de Kıl Keçisi Islahı Projesi’nin yanı sıra 2017 yılında uygulayacağı tarıma destek veren ve üreticiyi kalkındıran projelerle de Mersinlilerin yanında olmayı sürdürecek.

0 Yorumlar

Yorum Gönder