TARSUS TSO İLE MERSİN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) kentin tarihi zenginliklerinin tam olarak belirlenmesi ve gün yüzüne çıkması adına çalışmaları devam ediyor.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi arasında “Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları” işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Tarsus sınırları içerisinde bulunan ve henüz detaylı bir şekilde bilimsel arkeolojik çalışmalar yapılmamış alanların arkeolojik potansiyelinin ortaya konulması amaçlanıyor. Bakanlık tarafından onaylanan çalışmanın ilk adımları geçtiğimiz yıl atılmıştı. Bu kapsamda çalışmanın daha verimli sonuçlar doğurması amacıyla 10 yıl boyunca sürdürülmesi planlanıyor. Çalışmanın maddi ihtiyaçları TSO tarafından karşılanacak ve tarihi bulguların yer belirlemesi, ölçülmesi ve fotoğraflanması sağlanıp, ileride bir kitapta toplanması sağlanacak.
KOÇAK VE ÇAMSARI PROTOKOLE İMZA ATTI
Protokolü, Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak imzaladı. Senato Odası’nda gerçekleşen imza töreninde TSO yöneticilerinden Fuat Togo ile Arzu Yıldız’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan, Yardımcı Doç. Dr. Erkan Alkaç ile Yardımcı Doç Dr. Deniz Kaplan’da hazır bulundu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin’in ve Tarsus’un dinamikleriyle işbirliği içerisinde olmanın önemini vurgulayarak; “Şehrin kurumlarının, üniversitemize sahip çıkması ve üniversitemizle işbirliği içinde olmak istemeleri bizleri çok mutlu ediyor. Bu işbirliği üniversitemize ve hocalarımıza duyulan güvenin de göstergesidir” şeklinde konuştu.
Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Koçak ise, “Tarihimize önem veriyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmaların kalıcılığına ve birlikte hareket etmeye dikkat ediyoruz. Kurumlar arasındaki diyaloğun kuvvetli olmasının güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Protokolün imzalanmasının ardından editörlüğünü; Züleyha Sara Bilge, Burak Belge ve Ümit Aydınoğlu’nun yaptığı ‘Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dâhil Edilmesi Tarsus Çalıştayı’ isimli kitap Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak tarafından Rektör Prof. Dr. Çamsarı’ya hediye edildi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder