ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANINDA TÖREN YAPILDI


Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaatını yeniden başlatma Töreni yapıldı.
Bu törene Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da  katıldı.
Törene Bakan Çelik, Bakan Elvan ve Eşi Hanımefendi Zeliha Elvan, Bakan Arslan ile birlikte Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Osmaniye Valisi Kerem Al, Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Baki Şimşek, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Uslu Pehlivan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bakanlık yetkilileri, bürokratlar, Mersin Adana ve Osmaniye il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Havalimanının faaliyete girmesiyle Çukurova’nın havayolu taşımacılığında önemli kavşak noktalarından biri haline gelerek, bölgenin kalkınma planlarına büyük katkı sağlayacağını söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 Bakan Elvan: “ Çukurova Bölgesi, Türkiye’nin Hedeflerine Ulaşmasında Önemli Rol Oynayacaktır”
 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise Cumhuriyetin ilk yıllarında sanayileşme hamlesinin ilk olarak Mersin, Tarsus ve Çukurova bölgesinde başladığına ve modern tarım tekniklerinin ilk bu bölgede kullanıldığına dikkat çekerek; bugüne kadar ülke ekonomisine önemli katkı sunan bölgenin bundan sonra da Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacağını söyledi. Bakan Elvan, havalimanının hizmete girmesiyle tarihi, doğal ve kültürel zenginliklere sahip Mersin ve Adana’nın turizm potansiyelinin önemli ölçüde değerleneceğini, ihracatın artacağını böylece hem bölgenin hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasının ve gelişmesinin hızlanacağını kaydetti. Kalkınma Bakanı Elvan: “Bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar da olur. Ekonomik istikrarın olduğu ortamda yatırım, üretim ve ihracat da olur. Geçmişe dönüp, siyasi istikrarın olmadığı, ekonomik krizlerin yaşandığı, yatırım ve ihracat yapılamayan dönemlere baktığınızda; işsizliğin arttığını, ülke ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini ve büyümenin durduğunu göreceksiniz. Bu nedenle her alanda istikrarın sağlanması ve sürdürülmesi konusunu çok önemsiyoruz” dedi.
 Marmara bölgesinden sonra Türkiye’nin önemli cazibe merkezlerinden biri olan Çukurova bölgesinde uluslararası büyüklükte bir havalimanının olmayışının bölgenin potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilmesine engel olduğunu ifade eden Bakan Elvan, bu eksikliğin Çukurova Bölgesel Havalimanı ile giderilerek, bölgenin dünyaya açılmasına olanak sağlanacağını dile getirdi. İhale sürecinden sonra yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle Havalimanının Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü eliyle yapılmasının kararlaştırıldığını, altyapı çalışmalarının bu yıl, üstyapı çalışmalarının ise önümüzdeki yılsonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini aktaran Bakan Elvan, 2018 yılsonu itibariyle havalimanını hizmete açmayı planladıklarını belirtti.
 Bakan Arslan: “ Çukurova Bölgesinde Şu An 34 Büyük Proje Devam Ediyor”
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da konuşmasına Bakanlık olarak Çukurova bölgesinde yaptıkları yatırımlardan bahsederek başladı. Son 15 yılda ulaştırma alanında Mersin, Adana ve Osmaniye dahil Çukurova bölgesine yaklaşık 11 milyar TL değerinde yatırım yapıldığına işaret eden Bakan Arslan,  hali hazırda 34 projenin devam ettiğini, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Mersin-Adana-Karaman-Konya-İstanbul ve Mersin-Gaziantep yüksek hızlı tren hattı projelerinin bu sayıya dahil olmadığını söyledi.
 Bakan Arslan, konuşmasında 2500 kişiye istihdam sağlayacak olan Havalimanında dünyanın en büyük uçaklarının iniş ve kalkışına elverişli 3500 m. uzunluğunda 60 m. ve 45 m. genişliğinde pistlerin yanı sıra aynı anda 15 uçağın park edebileceği apron ve 250 bin metrekareye yayılan terminallerle birlikte toplam 500 bin metrekare kapalı alan bulunacağını kaydetti. Havalimanının, bugün temeli atılan bölümünün 221 milyon TL’ye, diğer bölümlerle birlikte ise yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olacağını sözlerine ekleyen Bakan Ahmet Arslan, ülkemizi güçlendirmek ve daha ileriye taşımak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi.
 DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak’ın da bir konuşma yaptığı törende protokol konuşmalarının ardından Bakan Çelik, Bakan Elvan ve Bakan Arslan ile birlikte Milletvekilleri, Mersin, Adana ve Osmaniye Valileri ve diğer protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler.
 Bakan Elvan ve Bakan Arslan Çamtepe Otoyol Kavşağı Temel Atma Törenine Katıldı
 Çukurova Bölgesel Havalimanı Temel Atma Töreninin ardından Çamtepe mevkiine gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Eşi Hanımefendi Zeliha Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte burada Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Törenine katıldı.
 Törene ayrıca, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Baki Şimşek, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bakanlık yetkilileri, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Bakan Elvan: “Projeyi En Kısa Sürede Tamamlayarak Ulaşımı Rahatlatacağız”
 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmaya, hayata geçirilen hizmetlerle  ülkemizin çehresinin değişmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkürlerini sunarak başladı. Bakan Elvan konuşmasının devamında “Çamtepe kavşağı ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile yaptığımız görüşme neticesinde burada iki olan bağlantı yolunun dörde çıkarılacağı bir proje yapmamız gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Bugün Allah’ın izniyle temelini atıyoruz, üzerinden bir kış daha geçmesini beklemeden yılsonuna kadar da bitirmeyi planlıyoruz” dedi. Bakan Elvan, Çamtepe kavşağında yaşanan sıkıntıların kısa sürede çözülmesiyle birlikte, ulaşımın ciddi ölçüde rahatlayacağını söyledi.
 Bakan Arslan; “ Mersin’de Hali Hazırda Devam Eden 23 Projemiz Var”     
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise ülkemizin dört bir yanında devam eden yatırım hamlesinin Mersin’de de önemli ve büyük yatırımlarla sürdüğünü belirterek, ilimize son 15 yılda sadece Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak yaklaşık 3 milyar 620 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı. Hali hazırda ilimizde devam eden proje sayısının 23 olduğunu, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile birlikte bu sayının 24'e çıktığını ifade eden Bakan Arslan, Organize Sanayi Bölgesi otoban bağlantı yolu ile ilgili ihale sürecinin başladığını da sözlerine ekleyerek;  Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nun da bir an önce tamamlanması için gereken çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü dile getirdi. Bugün temeli atılan kavşağın bölgenin ulaşılabilirliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Arslan, kavşağın 2017 yılsonu itibariyle tamamlanarak hizmete girmesini planladıklarını kaydetti.
 Vali Çakacak: “ Mersin, Hızlı Gelişimini Tüm Sektörlerde Devam Ettirmektedir”
 Törende yaptığı konuşmasına, Mersin’in sahip olduğu potansiyel ve sektörel çeşitlilikle her türlü ekonomik kalkınma ve gelişmeye ev sahipliği yapabileceğini söyleyerek başlayan Vali Özdemir Çakacak; ilimizin, Devletimiz ve hükümetimiz tarafından hayata geçirilen devasa yatırımlarla bu potansiyelini etkin bir şekilde değerlendirme fırsatı yakaladığını, bu sayede de hızlı gelişimini tarım, sanayi, ticaret ve turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde devam ettirdiğini belirtti.
 Ulaştırma sektöründe de hizmete açılan yatırımlarla sağlanan ivmenin, Mersin’in bölgesiyle ve dünyayla olan bağlantısını güçlendirerek ülkemizin dışa açılan kapısı olma konumunu pekiştirdiğine dikkat çeken Vali Çakacak, bu yatırımların tamamlanması ile de Mersin’in kabuğunu kırarak bir dünya kenti olma hedefine daha da yaklaştıracağını dile getirdi. Vali Çakacak: “Şüphesiz ki Mersin’in kaderini değiştirecek nitelikteki bu yatırımların ilimizle buluşturulmasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarını sürdüren sayın bakanlarımızın büyük payı bulunmaktadır. Mersin’in ulaştırma alanında yakaladığı sıçrama; Türkiye’nin en uzun süre ulaştırma bakanlığını büyük başarılarla yerine getiren Sayın Başbakanımızın, O’ndan hizmet bayrağını devir alan Sayın Kalkınma Bakanımızın ve Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın ilimize gösterdikleri yakın ilgi ve desteğin eseridir” dedi.
Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın yaptığı konuşmanın akabinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Özdemir Çakacak ve Milletvekilleri diğer protokol üyelerinin hep birlikte butonlara basmasının ardından temel atma töreni sona erdi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder