“ÇOCUĞUNUZ SÖYLENENİ TEKRARLATIYORSA DOKTORA BAŞVURUN”


Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Şahin Toprak, çocukların kendisine söyleneni tekrarlatmasının işitme kaybı sebebi olabileceğine dikkat çekti. Opr. Dr. Toprak, anne babaları, sorunun kalıcı hale gelmeden müdahale edilmesi için çocuklarını doktora götürmeleri konusunda uyardı.
 Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Şahin Toprak, çocuklarda işitme kaybının belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
İşitme kaybının doğuştan olabileceği gibi her yaş grubunda ortaya çıkabilecek bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Opr. Dr. Toprak, “Çocukların, söyleneni tekrar ettirmesi işitme kaybının sebebi olabilir. İşitme kayıplarında erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Erken tanı için anne babalar, çocuğunu doktora götürmeli. Ayrıca bebeklik döneminde işitme testleri de ihmal edilmemeli” dedi.
 İŞİTME KAYBININ NEDENLERİ
 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Toprak, sorunun kalıca hale gelmeden tedavisinin yapılması gerektiğini belirterek, işitme kayıplarının nedenleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Dış kulak yolundaki kir, iltihap ya da dış kulak yolunun kapalı veya dar olması işitme kaybı nedeni olabilir. Orta kulak iltihabı, sıvı birikimi, kulak zarı yırtılması, orta kulaktaki kemik sistemde herhangi bir sorun da işitme kayıplarına neden olmaktadır. Özellikle iki yaş altı çocuklarda yaşanabilecek işitme kayıplarının ciddiye alınması gerekiyor. İşitme sorunu olan kişilerde klasik işitme cihazı veya gelişmiş koklear implat uygulamaları ile işitmenin düzeltilmesi sağlanabiliyor.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder