TARSUS ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ MALİ GENEL KURULU YAPILDI


ŞAHİN, ‘’ BÖLGEMİZDEKİ 53 KOOPERATİFİN İÇİNDE İLK 2’DEYİZ.  2016 YILINDA  48 TRİLYON KREDİ VERDİK’’
Tarsus 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinin Mali Genel Kurulu yapıldı.Kooperatif toplantı salonunda yapılan  genel kurula Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Boro, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, MESOB Başkanı Talat Dinçer, Tarsus, Mersin ve Adana’da görev yapan Meslek Odası Başkanları ve üyeler katıldı.
Divan Başkanlığını Birlik Başkanı Muhammet Yalçın’ın yaptığı genel kurulda konuşan MESOB Başkanı Talat Dinçer, esnafların sıkıntılı olduğunu ve bu sıkıntılarının giderilmesinde sığınacakları adresin Esnaf Kefalet Kooperatifleri olduğunu söyledi. Dinçer, küçük esnaf ve sanatkarların  önünü açmak istediklerini  ifade ederek “Mersin’deki tüm esnaf kefalet kooperatiflerimiz en iyi hizmeti vermekte ve çok düzenli çalışmaktadır. Bizler basit usül esnaflarımızın tamamen vergi dışı bırakılmasını istiyoruz. Ama şu anda 8 bin liraya kadar vergi dışı uygulanıyor. Bunu kademe kademe değiştireceğiz.” dedi.
Yönetim ve Denetim kurulu faaliyet raporlarının okunup, ibra edilmesinden sonra bir yıllığına görev yapacak olan Denetim Kurulu ve Birlik temsilcileri seçimi yapıldı. Denetim Kuruluna Cemal Öner ve Mustafa Güçyetmez seçildi.
Daha sonra söz alan Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin ise konuşmasında tüm üyelere teşekkür ederek, onlara layık olabilmek için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Mahmut Şahin, “2016 yılında 980 Esnaf ve Sanatkarımıza değişik vadelerde  yüzde 0.4 ve yüzde 0.5 faizle toplam 48 milyon 432 bin TL kredi kullandırdık. öylece göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 5 bin 668 Esnaf ve Sanatkarımıza toplam 179 milyon 225 bin TL kredi kullandırmış olduk. 2007 yılında   kredi vermeye  başladık .  10 yıl içerisinde  esnaflarımıza 180 trilyon lira kredi verdik. Kooperatifimiz bu gayretli, disiplinli ve özverili  çalışma neticesinde ülkemizde ki mevcut Kredi içerisinden ilk 100’e girdi. Bölgemizdeki 53 Kooperatifin içinde ise ilk 2 deyiz.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder