MİNİK KALPLER KORUMA ALTINDA


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen “Minik Kalpler” projesi kapsamında 6-10 yaş arası öğrencilerin kalp taramasının yapıldığı Osmaniye İlkokulu’nu ziyaret etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği “Minik Kalpler” projesinin tanıtımı, Osmaniye İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Tanıtıma, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Serdar Deniz, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Kaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat katıldı.
Minik Kalpler projesinin tanıtımında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Özellikle çocukların kalple ilgili problemleri varsa, bu problemleri küçük yaşta erkenden teşhis etmek çocukların geleceği, ailelerin geleceği ve toplumun geleceği için çok önemli. Ben Mersin Valiliğimize, Mersin Üniversitemize ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bizimle işbirliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı bir hizmet olur. Öncelikle Mersin merkezde başlayan bu hizmet gelecekte diğer ilçelere de kaydırılabilir” dedi.
Geçtiğimiz yıl 15 Aralık’ta hayata geçirilen Minik Kalpler projesi kapsamında 6-10 yaş arası öğrencilere, doğuştan gelen ritim bozukluklarının tespitine yönelik EKG cihazları ile kalp taraması yapılıyor. Tarama sonrası elde edilen grafikler, Mersin Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü profesör doktorları tarafından değerlendiriliyor ve ritim bozukluğu tespit edilen öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek, Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi süreci uygulanıyor.

Hayata geçirildiği günden bu yana 10 okulda bin 700 öğrencinin kalp taramasının yapıldığı projede, dört adet EKG cihazı ile bir profesör doktor ve yedi hemşire hizmet veriyor. Proje kapsamında yaz tatiline kadar 25 okul daha ziyaret edilerek, 20 bin öğrenciye kalp taraması yapılması hedefleniyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder