YENİ ESNAF KEFALET KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ’NİN MALİ KONGRESİ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK


Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Mali Kongresi 4 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da Kent Düğün Salonu’nda yapılacak. Denetim kurulu seçimlerinin de yapılacağı mali kongreye tüm üyeleri davet eden Kooperatif’in deneyimli Başkanı Bektaş Aslan, “Tüm üyelerimizi mali kongremize bekliyoruz” dedi.
 PLASMAN 36 MİLYONA ÇIKTI
Göreve geldiklerinde 8 milyon TL olan plasman tutarını yaptıkları başarı çalışmalar neticesinde 36 milyon TL’ye yükselttiklerini ifade eden Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “2016 yılı ülkemiz için hiç de iyi geçmedi. Tabi karamsarlığa yer vermeden el birliği içerisinde çalışıp kalkınma adına çaba sarf edeceğiz. Bu konuda herkese büyük görevler düşmektedir. Bizde üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Ahilik kültüründen gelen esnafımızda, yaşadığı tüm zorluklara rağmen yüzünden güler yüzü eksik etmeden, ülkemizin kalkınması, ekonomi dişlisinin dönmesi adına mücadele ediyor” dedi.
 Bir şekilde borcunu ödeyememiş ve sıkıntıya girmiş esnaflarına ellerinden geldiğince yardımcı olduklarının altını çizen Başkan Bektaş Aslan, “Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak, sıkıntıya girmiş, ödeme güçlüğü çeken esnaflarımıza yardımcı olmak için çaba sarf ediyoruz. Bu noktada, ödeme zorluğu yaşayan esnaflarımızın bizlere başvurmasını istiyoruz. 2016 yılı içerisinde çıkan yapılandırma yasası kapsamında, yapılandırmadan faydalanan esnaflarımızın yaklaşık 200 bin TL’ye yakın bir miktarda borçlarında indirim yapıldı. Yine aynı dönemde faizli kredilerden 460 esnafımıza 21 milyon TL kredi kullandırdık. Bunun yanı sıra da 30 bin TL faizsiz kredilerden yaklaşık 170 esnafımıza 4 milyon TL’lik bir meblağda kredi kullandırdık” diye konuştu.
 Kredi kullanan esnaflardan, borçlarını zamanında ödemelerini isteyen Başkan Bektaş Aslan, “Zamanında ödenen krediler, yeni kredi çekmek isteyen esnaflara kaynak olarak aktarılmaktadır. Bu nedenle esnafımızdan kredilerini zamanında ödemelerini istiyoruz. Eğer ki başlarına bir sıkıntı gelmiş ise bu konuda da bizleri bilgilendirmelerini önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
 Kooperatifin olağan mali kongresinin 4 Şubat Cumartesi günü saat 10’da Kent Düğün Salonu’nda yapılacağını belirten Başkan Bektaş Aslan, “Tüm üyelerimizi mali kongremize bekliyoruz. Gelsinler kooperatif faaliyetlerini görsünler, varsa ifade edecekleri söz alıp dillendirsinler. Bizim yaptığımız iş gönül işidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede kooperatifimize, esnafımıza ve ülkemize hizmet etmek için uğraşımız sürecektir” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder