YAPILANDIRMASI İPTAL OLAN ESNAFA MÜJDE


Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, borç yapılandırmasında taksitlerini zamanında ödeyemediği için yapılandırması iptal olan esnafa tanınan ikinci şansın esnafın elini rahatlatacağını söyledi.
Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, yeniden yapılandırma kapsamında 2016 yılı Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve bu nedenle Kanunun getirdiği imkanlardan faydalanma haklarını kaybedenlere ikinci bir şans verildiğini duyurdu. Haklarını kaybedenlerin, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceklerini anımsatan Başkan Önel, yapılandırma ve sicil affı konusunda hükümetin aldığı kararların piyasa açısından önemine vurgu yaptı.
Başkan Önel, doların yükseldiği, piyasaların durma noktasına geldiği böylesi bir dönemde alınan kararın çok önemli olduğunu kaydetti.
PEŞİN ÖDEME İMKANI OLMAYANLARA TAKSİT FIRSATI
Kanundan yararlanmak için peşin ödeme tercihinde bulunanlardan, ödemelerini yapamayanların ise dilerse Mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak, ödemelerini yapabileceklerinin ilgili bakanlık tarafından açıklandığına dikkat çeken Başkan Önel, vergi ve prim borçları yanında esnafın odalarına olan aidat borçları için de kolaylık sağlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Taksitlerini düzenli ödeyen esnaf ve sanatkar da vergi bakımından Ocak ve Mart ayında, sigorta primleri bakımından ise Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dahil olmak üzere tüm taksitleri ödeme sürelerini faizsiz olarak uzatıldı. Bundan sonraki yeniden yapılandırmanın tüm taksitleri 4'er ay uzatıldı. Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek. Peşin ödemeye imkanı elvermeyenler ise taksitli ödemeye geçebilecek. Daha önce peşin ödemelerini Aralık ayında gecikme zammı ile yapanlara da peşin ödeme indirimi uygulanacak ve fazla ödedikleri tutar iade edilecek.”

Düzenlemede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Önel, esnaf ve sanatkara da bu fırsatı değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder