TÜRKİYE’NİN 2. YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİ TARSUS’TA BULUŞTULAR


Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Tarsus Amerikan Koleji (TAC); bölgede ilk kez düzenlenen İkinci Yabancı Diller Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Konferans; ikinci yabancı dil (Almanca ve Fransızca) öğretmenleriile tercüman ve bu alanlarda öğretmen adayı olan üniversite öğrencilerinin Tarsus’ta bir araya gelmesini sağladı.
Mesleki gelişim ve bilgi paylaşımına yönelik olarak gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını TAC Okul Müdürü Günseli Yüksel yaptı. Konuşmanın ardından, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı okullardan gelen ikinci yabancı dil öğretmenleri, ellerindeki programa göre çalıştayların yapıldığı sınıflarda verilen farklı sunumlara katıldılar. Seminerde, katılımcılara Almanca ve Fransızca derslerinin öğretimindeki yeniliklerin yanı sıra sınıflarda kullanılabilecek farklı yöntemler ve teknikler depaylaşıldı.
Konferansta ayrıca dil öğretiminde kullanılan kitap ve basılı materyalleri yayımlayan deneyimli yayınevleri, TAC kampüsünde stant açtılar. Stantlarda, dil eğitimi konusundaki en son ürünler, konferansa katılan eğitimcilere tanıtıldı.

Konferans,TAC İkinci Yabancı Dil Bölüm Başkanı Tuba Baykal’ın kapanış konuşmasının ardından sunum yapan konuşmacı ve tüm katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder