TURİZMCİNİN 2017’DE UMUDU RUS PAZARI


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, erken rezervasyonlarda Rusya'dan çok ciddi bir talep olduğunu belirterek, 2017 yılı için özellikle Rusya'dan son gelen verilerin umut verici olduğunu söyledi.
Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 2017 yılında turizm sektörünün Rus Pazarına yoğunlaşması gerektiğine dikkat çekti. Acentaların Rusya üzerinde yoğunlaşmasını ve büyük bir potansiyele sahip olan bu pazarın 2017 yılında Türk Turizmi için umut olabileceğini söyleyen Başkan Demir, “Rusya'dan yapılan erken rezervasyonların 2015'in aynı döneminin erken rezervasyonlarına göre iki kat arttı. Şu anda yapılan erken rezervasyonların yüzde 50'sinin Türkiye olması bizim 2017'de Rusya'dan beklediğimiz 3 milyon trendinin yakalanacağının göstergesi. Onun için de eğer 2016'daki gibi Avrupa, Doğu Avrupa, diğer bölgelerdeki misafir sayısını korursak, Rusya'daki ve BDT ülkelerindeki bu yükselişle iyi rakamlara ulaşılacağını ümit inanıyoruz. Beklentimiz de bu yolda ilerliyor. 2015'i yakalamasak bile rakamsal olarak yakınlaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
TEK MERKEZE ODAKLANILMAMALI

Rusya'dan çok ciddi bir talep olduğunu bu doğrultuda Acentaların sadece bir merkeze odaklanmadan, özellikle Akdeniz’de tüm turizm merkezlerini göz önünde bulundurarak kampanyalar sunması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Demir, “Tahmin ediyoruz önümüzdeki birkaç ay, Berlin fuarına kadar biraz daha belli olur. Herhalde bu sene Avrupa'da lastminute (son dakika) rezervasyonlarla belirli noktalara ulaşırız. Çünkü İspanya, Yunanistan doldu diye haberler geliyor. Doğruysa lastminute olarak herkes sonuçta Türkiye'ye geleceklerdir." dedi.                        

0 Yorumlar

Yorum Gönder