MİNİBÜSÇÜLER ZAM İSTİYOR


Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, dolardaki sürekli yükselişin akaryakıt fiyatlarına ve yedek  parçaya zam olarak yansıdığına dikkat çekerek; zamdan en çok ulaşım sektöründe hizmet veren esnafın etkilendiğini söyledi. Yaklaşık iki yıldır ulaşım fiyatlarına zam yapmadıklarını hatırlatan Biricik, minibüsçü esnafının artık zam istediğini dile getirdi.
Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, minibüsçü esnafının sorunlarını anlattı. Türkiye'de yaşanan terör, başkanlık sistemi tartışmaları, dövizdeki yükseliş gibi sorunların esnafa yansıdığını söyledi.  Dolardaki sürekli yükselişin ulaşımda hizmet veren esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Biricik, "Akaryakıta yapılan zam had safhaya ulaştı. Sektör; akaryakıta, yedek parçaya, işçiliğe gelen zamlardan etkileniyor. Esnaf emeğinin karşılığını alamıyor. Mersin'de senede bir ya da 3 senede bir yapıyoruz" dedi.
BELEDİYE HAKSIZ REKABET YARATIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin haksız rekabete neden olduğunu ifade eden Başkan Biricik, "Belediye kendine ait otobüsleri istediği gibi çalıştırıyor. Haksız rekabet yaratıyor. Bu durum da esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Esnaf olarak, rekabete girmemesini, esnafı da düşünmesini istiyoruz. Esnafın maliyetinin hesabını yapması gerekir. Esnaf bir hizmet veriyor, devlete vergi veriyor, aile geçindiriyor. Mazot 3 binlerden 5 binlere ulaştı. Biz nasıl ayakta duracağız" dedi.
BELEDİYE HEM KENDİ ZARAR EDİYOR HEM ESNAFI ZARAR ETTİRİYOR
Esnafın sorunlarını ilgili kurumların dinlememesinden yakınan Başkan Biricik, "Özellikle Büyükşehir'e sesleniyorum; 500 otobüsle kamu hizmeti yapabilirsin. Ama sende zarar ediyorsun. Zarar ettiğini kendin de söylüyorsun. O halde fiyatı dengeleyin bu zararı telafi edin. Mersin'den Silifke'ye, Gülnar'a, yaylalara otobüs gidiyor. Emekli 1 liraya tüm yaylaları geziyor. Yaylada çalışan minibüs yok mu? Bu insanların çoluk çocuğu yok mu? Bu insanlar istihdam yaratmıyor mu? Bunun günahını neden esnaf çekiyor?" diye sordu.
ESNAF ÜZERİNDEKİ KAMBURUN ALTINDAN KALKAMIYOR

Toplu taşıma yapan minibüs esnafının bir çift ayakkabı alacak parası olmadığını ifade eden Başkan Biricik, esnafın vergisini, oda aidatını dahi ödemekte zorlandığını belirterek, şunları söyledi: "Esnaf kamburun altından kalkamıyor. En azından 25 kuruş zam yapılsa; esnaf ayakta kalabilir. O kadar zor hayat yaşıyoruz ki; esnaf her gün sorunlarını bize dile getiriyor. Yaşanan sorunları halk da görüyor belediye de görüyor. Yaşananlar ortada. Kısaca esnaf sıkıntıda."

0 Yorumlar

Yorum Gönder