EKONOMİST ÖKTE TARSUS’TA EKONOMİYİ ANLATTI


Ekonomist Işık Ökte, Değişen Dünya ekonomisi, ülkemizdeki mevcut durum, 2017’de alınması gereken önlemlerin ve öngörüleri Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  üyelerine anlattı.
 Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak, TSO toplantı salonunda düzenledikleri ekonomi üzerine sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, piyasa hakkında oldukça tutarlı yorum ve öngörüleri bulunan ekonomist Işık Ökte’nin 2017 yılı ekonomik göstergeleri konusundaki fikirlerinden yararlanacaklarını söyledi.
 2016 yılının kötü geçtiğini, ancak 2017 yılından oldukça ümitli olduklarını kaydetti.
 Işık Ökte ise konuşmasına, “Cebimizdeki para neden 4 ayda yüzde 22 oranında değer kaybetti? Tehlikeler ve fırsatlar ne olabilir bunlara bakmak lazım. Reel sektör ve piyasalar çok karmaşık. Bunların önemli nedenleri var” diyerek başladı.
 Türkiye gibi ülkelerin sıcak para girişine ihtiyaçları bulunduğunun altını çizen Işık Ökte, “Çünkü Türkiye cari açık ülkesidir. Çünkü Türkiye, enerji ithal etmek zorunda olan bir ülkedir. Türk ekonomisi kredi kullanımı üzerine kurulmuş, krediyle yaşayan bir ülke. Türkiye’de hangi iş adamı olursa olsun kredi kullanarak iş yapmayı seven bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin para birimi 23 Eylül 2016’dan bu yana değer kaybetti. Bunun en önemli nedeni kredi notu veren kuruluşların Türkiye’yi riskli ülkeler kategorisine atmasıdır” dedi.
 Konuşmanın ardından soru cevap bölümünde ekonomist Işık Ökte soruları yanıtladı ve Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak günün anısına Işık Ökte’ye plaket sundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder