BERDAN NEHRİ 1. ETAP PROJESİNİN TEMELİ 19 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ ATILIYOR


Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan Berdan Nehri 1. Etap Projesinin temeli 19 Ocak 2017 Perşembe günü saat 14.00’da atılacak.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Jüstinyen Köprüsü ile Şelale arasında kalan Berdan Nehri kenarlarındaki arazilerin belediyenin mülkiyetine geçtiğini, etap etap projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.
Berdan Nehri ile ilgili hazırladıkları projeyle sadece Tarsus'un değil, Çukurova'nın göz bebeği olacak bir mekan haline geleceğini belirten Başkan Can, Çukurova'nın gerdanlığını işlemeye başladıklarını, temel atma törenine tüm hemşerilerinin davetli olduğunu söyledi
Tarsus’a ayrı bir güzellik katacak olan Berdan Nehri projesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Can, Berdan Projesinin en iddialı projelerinden biri olduğunu kaydetti.
Başkan Can, “Bu alan Berdan Nehri etrafında iddialı olduğumuz projemizin başlangıcıdır. Yaklaşık 75 dönümlük bir araziye tekabül ediyor. Bunun devamında Fevziçakmak demir köprüye varmadan evler var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ev sahipleriyle görüşerek bu mevcut yerlerin tamamını vatandaşlarımızın hizmetine sunarak peyzaj çalışmalarına başlayacağız. Bu ev sahipleriyle görüştükten sonra ilerleyen günlerde buraya köprü yapacağız. İlk olarak Jüstinyen köprüsüyle D-400 arasında başlayacak olan Berdan Nehri projesinin temelini atacağız. Karşılıklı olarak iki taraflı olacak projemiz 3 etaptan oluşacak ve Berdan Nehri projesi ön plana çıkacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Adana ve Mersin’i misafir edebileceğimiz bir yer olarak görüyoruz. İnşallah Tarsus’umuzun kalbi burada atacak. 19 Ocak 2017 Perşembe günü saat 14.00’da eski buğday pazarının bulunduğu alan da temel atma törenini düzenleyeceğiz, tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Şimdiden kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder