TARSUS'TA KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GÜREŞ MÜSABAKALARI DÜZENLENDİ


Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kurtuluş Güreş Müsabakaları’na güreş severler yoğun ilgi gösterdi.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ında izlediği Tarsus Kapalı Spor Salonunda yapılan müsabakalara Mersin ve Adana’dan 300 sporcu katıldı.
Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Güreşçilere başarılar dileyen Başkan Can: “Ata sporumuz olan güreşi Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz. Ata sporumuza sahip çıkarak aynı zamanda da kardeşlik ve dostlukları pekiştiriyoruz. Spor demek; kardeşlik, birlik ve beraberlik, sevgi ve saygı demektir. Ayrıca kötü alışkanlıklar kazanmamak demektir. Çok güzel müsabakalar izledik. Güreşçilerimizin hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Güreşçilerimizin ailelerini de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere kilolarına göre değişik ödül ve hediyeler verildi. Müsabakalarda, Ekrem Aslan 27 kg., Muhammet Akpınar 32 kg., Mücahit Yılmaz 35 kg.,, Enes İnce 38 kg., Alihan Öksüz 42 kg., İsmet Çifçi 46 kg., Yusuf Tüm 50 kg., Osman İşcan 54 kg., Hamza Alaca 58 kg., Buminhan Özkan 63 kg., Fatih Güven 69 kg., Remzi Alaca 74 kg., Kerim Saygı 84 kg., Samet Özdemir 96 kg. ve Ömer Toksöz 100 kg.’da birinci oldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder