MEZİTLİ BELEDİYESİ 688 ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI YAPTI


Mezitli Belediyesi tarafından 688 üniversite öğrencisine para yardımı yapıldı. Yardımlar hiçbir ayrım yapılmaksızın üniversiteyi kazanan her öğrenciye ilk yıl için iki dönem halinde toplam 900 TL’nin veriliyor. 
 Mezitli Belediyesi tarafından Türkiye genelinde devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış bütün öğrencilere, ailelerinin Mezitli’de ikamet etmesi şartı ile eğitim yardımı yapılıyor. Hiçbir ayrım yapılmadan Mezitli’de oturduğu ikamet belgesiyle başvurularak verilen yardımların 450 TL’lik ilk bölümü, Kasım Ayı’nda öğrencilerin hesaplarına yatırıldı. İkinci taksitlerin ise Ocak ya da Şubat ayında yatırılması planlanıyor.
 AİLELERİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTEDİK
Öğrencilere yapılan yadımların küçükte olsa önemli bir destek sağladığını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz yardımın elbette yetersiz olduğunu biliyoruz ancak, gençlerimizin ilk senesinde ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istedik. Atatürkçü çağdaş bir eğitim için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek için yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Mezitli Belediye Meclisi’nde yardımlar görüşülürken yapılacak yardımın önümüzdeki yıl için artırılması şeklinde ortak görüş çıktı. Önümüzde ki yılın bütçesini hazırlarken bu öğrencilerimize daha fazla eğitim yardımı yapabilmeyi planlıyoruz” dedi.
Yaşanan tüm olumsuzlukların ancak eğitimle önlenebileceğini ifade eden Başkan Tarhan, “Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz” diye konuştu.
 GENÇLERE İYİ BİR GELECEK GÖREVİMİZDİR
Eğitimin her alanına destek vermek istediklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Belediyemizin çalışmaları sadece yapılan yardımlarla sınırlı değil. Okul öncesi eğitimin önemine verdiğimiz değerden ötürü, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışma ile tamamen belediyemizin çalıştırdığı Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’ni hizmete açtık. İlkokul ve Ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafından bastırdığımız dünya klasiklerini armağan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kız öğrencilerin barınması amacıyla Öğrenci Evi açtık. Şimdilik küçük bir gruba pilot olarak başlattığımız Öğrenci Evimiz başarı sağladığı takdirde ileride bunu öğrenci yurdu yaparak geliştirmek istiyoruz. Diğer taraftan yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talep yada ilçemizden bulunan okulların talebi doğrultusunda her türlü bakım onarım desteğini sağlıyor, okullar açılmadan boya ve tamirat işlemlerini biz yapıyoruz” şeklinde bilgi verdi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder