AŞHANE YARDIM ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi,yaşadıkları afet nedeniyle mağdur olan Toroslar İlçesi’ne bağlı Selçuklar Mahallesi’nde ikamet eden 500 kişiye Aşhane’de pişirilen yemeklerden dağıttı.
 “Allah belediyemize zeval vermesin”
 Mersin’in bazı bölgelerini sular altında bırakan şiddetli yağış, kentte büyük bir afet yaşanmasına neden oldu. Afetten en çok zarar gören yerlerden Selçuklar Mahallesi’nde 150 evi su bastı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yapılan durum tespitinin ardından mahalle sakinlerine yardım elini uzattı.
Mahalle Muhtarı Hasan Güler ile irtibata geçen Büyükşehir Belediyesi, Aşhane araçlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar yemek ulaştırdı.
İki gün boyunca evlerindeki su baskını nedeniyle zor zamanlar yaşayan mahalle sakinleri, kendilerine sıcak yemek getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Selçuklar Mahalle Muhtarı Hasan Güler, “Gerçekten mağdur olan ailelerimizi sizlerde görüyorsunuz ve evleri perişan. Yemek yapacak durumda olmayan ailelerimize kısa sürede müdahale etmeniz, mahalle sakinleri tarafından da gurur ve mutluluk verici. Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Toprak ise “Belediyemize yaptığı yiyecek yardımından ötürü teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Rezil olan eşyalarımız için elimizden geleni yapmaya çalıştık, imece usulü mahalleli ile bir araya gelerek evlerimizi temizledik. Büyükşehir Belediyesi de sıcak yemekleriyle bizlere destek oldu. Allah belediyemize de devletimizde de zeval vermesin. Biz devletimizi de belediyemizi de çok seviyoruz. Böyle şeylerin olmasını kimse istemez elbette ancak felaket olmuş sonuçta. Allah başımızdakilere yardımcı olsun” dedi.
Aşhane aracının dağıttığı yemeklerden alan vatandaşlardan Abdurrahman Duman, Özlem Baykara ve Fatma Yün’de herkes gibi kendilerinin de mağdur olduklarını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yiyecek yardımından dolayı duydukları sevinci dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.


0 Yorumlar

Yorum Gönder