GEZİCİ DİŞ SAĞLIĞI TARAMA ARACI OKULLARDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı, 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Mersin’de okulları gezerek öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesini sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Diş Hekimleri Odası ve Babil Lions Kulübü, 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Yenişehir’deki Aydınlıkevler İlkokulu’nda öğrencilere diş sağlığı hakkında konferans verdi. Konferansta anaokulu ve 3. sınıf öğrencilere dişlerini neden ve nasıl fırçalamaları gerektiği konusu anlatılırken, diş macunu ve diş fırçası şeklindeki maskotlar çocukları eğlendirdi.
Okullarda yapılan ağız ve diş sağlığı taraması hakkında konuşan Aydınlıkevler İlkokulu yönetimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Konferansın sonunda görme engelli 20 öğrenciye Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracında uzman doktorlar tarafından ağız ve diş sağlığı muayenesi yapılırken, yaklaşık 500 adet diş fırçası ve diş macunu öğrencilere dağıtıldı.

Öte yandan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gezici Diş Sağlığı Tarama Aracı ile Toroslar ilçesindeki Mustafa Kemal İlkokulu’na da gidilerek, öğrencilere ağız ve diş sağlığı muayenesi yapıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder