DİLENEN ÇOCUKLARA OPERASYON


Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehrin muhtelif yerlerinde yaşları 8 ila 15 arasında değişen dilenci çocuklara yönelik operasyon düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne yoğun olarak gelen ihbarlar üzerine Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan sivil ekipler ile dilenci çocuklara yönelik operasyon yapıldı. 
Kalabalık bölgelerde özellikle ana cadde ve bulvarlardaki trafik ışıklarında çalışma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri, dilencilik yapan çocukları alarak ailelerine teslim etti. Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Emniyet görevlilerinin de destek verdiği uygulamada çocuklar ve aileleri sokaklardaki tehlikeler hakkında bilgilendirildi.
Ayrıca ekipler, vatandaşların duygularını istismar ederek para dilenen bu şahıslara para verilmemesi hususunda da vatandaşları uyardı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yakalanan dilenciler arasından 18 yaşının üzerinde olanların 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince cezai işlem uygulanarak faaliyetlerine son verildiği, 18 yaş altı çocukların ise Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan; içerisinde polis memuru, psikolog ve uzman kişilerden oluşan mobil ekibe teslim edilerek, gerekli uyarılar yapıldıktan sonra ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Öte yandan bu yıl yapılan uygulamalarda farklı yaşlarda toplam 240 dilencinin yakalanarak, gerekli yasal işlemin yapıldığı ve denetimlere aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder