DENETİMLER OLUMLU SONUÇ VERİYOR


Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından Mersin genelinde yürütülen denetim faaliyetleri olumlu sonuçlar vermeye başladı. Zabıta ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlıkları tarafından Mezitli’de yapılan kasap denetiminde olumsuz bir duruma rastlanmadı.
Mezitli Kasaplarına Tam Not
Mersin Büyükşehir Belediyesi, belirli aralıklarla farklı konularda gerçekleştirdiği denetim faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Kağıt toplayıcılardan dilenciler ve seyyar satıcılara kadar vatandaşın sağlık ve güvenliğini tehlikeye sokan her türlü kişi ve kurumlarla mücadeleyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak kasap denetimleri gerçekleştirdi.
İlk etapta Mezitli’de faaliyet veren 14 adet kasap denetimi yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlıklarına bağlı ekipler, Mezitli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Mezitli Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirdi.
Vatandaşların güvenilir gıda kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde, “Damgasız olarak et ve benzeri şeyleri satmak”, mezbaha haricinde her türlü hayvan kesimi yapmak” gibi unsurların yanında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel hijyen şartlarına uyulması gibi konular da denetlendi. Kaçak kesim yapılmaması hususunda kasap dükkanı sahiplerine gerekli uyarılarda da bulunan ekipler, sırasıyla bütün kasap dükkanlarını gezerek Mezitli kasaplarını denetledi.
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen denetimlerle ilgili memnuniyetlerini aktaran vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin denetim çalışmalarını desteklediklerini ve ilçe belediyelerine de örnek olması gerektiğini ifade etti.

Denetimler sonucunda herhangi olumsuz bir duruma rastlanmadığı belirlenirken, denetimlerin Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçesinde de devam edeceği bildirildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder