BÜYÜKŞEHİR ÖDÜLE DOYMUYOR


Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreni Antalya’da yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım’ Projesi ile Proje Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Mersin Büyükşehir Belediyesi adına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz aldı.
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen, ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreni, Antalya YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı’nda yapıldı.
Yarışmada ‘Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım’ Projesi ile kent merkezindeki farklı alanları birbirine başarılı bir şekilde bağlayan bütüncül projeleri ile korumayı, kentsel canlandırmanın bir aracı olarak kullanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Proje Ödülü’nün sahibi oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği tarafından iyi tasarlanmış sağlıklı bir kent merkezi vizyonu çizmiş olması, kentin kamusal niteliğini artırması, ticaret, rekreasyon, kültür gibi farklı işlevleri barındıran karma kullanıma yönelik program içerikleri nedeniyle, Silifke Caddesi, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı ve çevresi, Atatürk Caddesi ve çevresini kapsayan Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi ödüle layık görüldü. Ödülü Mersin Büyükşehir Belediyesi adına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz aldı.

Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı kapsamında düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı’ndaki Yarışma Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı.  

0 Yorumlar

Yorum Gönder