BAHÇE MAHALLESİ TAZİYE EVİ TEMELİ ATILDI


Tarsus Belediyesi tarafından Bahçe Mahallesi’nde yaptırılan taziye evinin temeli törenle atıldı.
Temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Şevket Can’ın mahalle sakinleri ve çocuklar etrafında sevgi çemberi oluşturdular.
Bahçe Mahallesi'nde bulunan Hızır Aleyhisselam camii yanında yapılacak olan taziye evinin temel atma törenine Mersin Milletvekili Baki Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, daire müdürleri ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen program Cuma Namazı sonrası yemek ikramı ile başladı.
Yemeğin ardından açılış konuşması yapan Bahçe Mahallesi Muhtarı Ömer Polat, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Muhtar Polat, ‘’Kısa bir zaman önce Belediye Başkanımız sayın Şevket Can’la istişare yaparak taziye evine ihtiyacımız olduğunu bildirmiştik. Sağ olsun bizleri kırmadı ve bu güzel hizmeti mahallemize kazandırdı. Başta Belediye Başkanımız sayın Şevket Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren 17 açılışı hizmete geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, öncelikli olarak vatandaşların ihtiyaçlarına göre hizmet götürmeye devam edeceklerini ifade etti
Başkan Can, ‘’Kıymetli hemşerilerim, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Tarsus’umuzda 17 tane hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda da Tarsus’umuzda 4 mahallemizde camii inşaatımız devam ediyor. Muhtarım, biraz önce bahsetti; ziyaretimizde “taziye evi” ihtiyacı olduğunu söylemişti. Ben şunu belirtmek istiyorum: Taziye evimizi yapacak olduğumuz yanındaki camiinin yapımı esnasında ben fen müdürüydüm. Hızır Aleyhi Selam Camii inşaatında Bahçe Mahallesi sakinleri gerçekten büyük bir özveri gösterdi. Bu mahallemizde oturan insanlarımız bir an önce camii faaliyete geçsin diye yanlış hatırlamıyorsam 45 günde, ramazan ayında teravih kılmak için bu mahallenin sakinleri ve camii cemaati, alın teri döktü, emek sarf etti ve bu camii inşaatında bizzat çalıştı. Bizler genelde taziye evlerimizi camilere yakın yerlerde yapıyoruz. Çünkü camii cemaati rahatlıkla ulaşsın, amacı dışında kullanılmasın diye. Yaptığımız araştırmalarda bu mevcut arsa bir şahsa aitti, bize ait değildi. Taziye evi projemizden bahsettikten sonra sağ olsunlar bize satışını sağladılar. Tarsus Belediyesi olarak 260.000 TL bu arsaya para verdik. Arsayı aldıktan sonra hayırsever iş adamı Toprak İnşaat Sahibi, Toprak Ailesi olarak Sıtkı Toprak Beye hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Toprak inşaat Gazipaşa Mahallemizdeki Taziye Evini yapan firmadır. Arsayı aldıktan sonra ricada bulunduk, “biz de sizin gibi hayırsever insanlarımızı seviyoruz” dedik. Sağ olsun ricamızı kırmadı. İnşallah en kısa sürede bu inşaatımızı da bitirecektir. Bahçe Mahallesine yaptığım ziyaretlerde, muhtarımla bizzat beraber baktım. Bahçe Mahallesi, okulumuzun arkasındaki parkta en kısa zamanda bir halı sahaya kavuşacak. Bizler biraz önce Cuma namazını birlikte idrak ettik. Saf safa, aynı safta yer aldık. Yönümüz bir, kıblemiz bir, bizler yerel yöneticiler olarak Tarsus’umuzda yaşayan bütün insanlarımızı severek, ayrım yapmadan, hakkaniyeti uygulayarak, eşit bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Dinimiz bir, kitabımız bir, Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir. Aynı şehirde yaşıyoruz, aynı şehrin suyunu içiyoruz, aynı şehrin havasını teneffüs ediyoruz, yeter ki, bizler bir olalım, aramıza fitne ve fesat sokmak isteyen insanlara fırsat vermeyelim. Cenab-ı Allah’ın izniyle dün nasıl beraber yaşadıysak bugün de beraber yaşıyoruz, yarın da beraber yaşayacağız. Çünkü hizmetlerimizin yanı sıra birinci önceliğimiz şehrimizde kardeşliğimizin devam etmesidir’’ dedi.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ‘’Belediyemiz gece gündüz sağ olsun Can Başkanımız çalışıyor ve Tarsus’un her bir noktasına hizmetleri eşit olarak götürmenin mücadelesini yapıyor. Ben kendisine “Allah razı olsun” diyorum. Bu hizmetlerin inşallah devamı gelecek, şehrimiz güzelleşmeye devam edecek. Tabi bu hizmetlere sahip çıkmamız ve korumamız gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

İlçe Vaizi İbrahim Akyüz’ün okuduğu duanın ardından taziye evinin temeli atıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder