CHP'li KUYUCUOĞLU KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ VE ŞANTİYELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU.


Meclis gündeminin dışında kalan zamanını seçim bölgesi Mersin’de geçiren Yüksek inşaat mühendisi ve Ulaştırma Uzmanı aynı zamanda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyesi olan KUYUCUOĞLU, her fırsatta Mersin il merkezinde ve ilçelerinde vatandaşla bir araya geliyor ve bölgede incelemeler yapıyor.
Mersin Devlet Demir Yolları Gar müdür vekili Efendi Mart’ı makamında ziyaret ederek; günlük gelip-giden yolcu sayısını, tren güzergâhları ve yapılması planlanan ve yapım aşamasında olan projelerin son durumuile liman yük trafiği ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
Kuyucuoğlu, “Mersin –Taşucu-Karaman Demiryolu ile bağlantısının önemli olduğunu
            demiryolunun Taşucu’na kadar gitmesi, oradan Karaman’a bağlanması gerektiğini de belirtti.
Bu hattın gerek İç Anadolu’nun limana bağlanması nedeniyle ihracatın yük trafiği ve yolcu trafiği açısından fizibıldır dedi.
Karayolları 5. Bölge müdürlüğü üstyapı şantiyelerini de ziyaret eden KUYUCUOĞLU, Mersin Adana yol çalışmaları hakkında proje müdürü ve KGM kontrol baş mühendisindenaldığı bilgiler doğrultusunda yapımı devam eden Liman-Hal köprülü kavşağı, Bekirde köprülü kavşağı, Kuzey ve Güney Liman köprüsü, DDY köprüsü ve Deliçay Köprüsü farklı seviyeli kavşak, köprü ve BSK kaplama yapım işi hakkında bilgiler alıp şantiyede incelemeler yaptı.
Daha sonra Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost’u makamında ziyaret ederek Mersin ve ilçelerinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
TCK tarafından planlanan ve halesi yapılarak yapımı devam eden yollarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ulaştırma Komisyonu üyesi olarak Mersin’in kara ve demir yolu bağlantılarının hızla yapılması ve eksik yolların ve demir yollarının biran önce gerçekleştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Erdemli geçişinin rehabilite edilmesi,Çeşmeli-Taşucu otoyol bağlantısın da bu hattın rahatlaması için biran önce programa alınması gerektiğini belirtti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder