TARSUS’TA VERGİ AFFI İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI


Tarsus Belediyesi başlatılan Vergi Affı için müracaatları almaya başladı.
6736 Sayılı Kanun kapsamında getirilen vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin biran önce müracaat etmelerini isteyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuruların kabul edileceğini belirtti.
Başkan Can, “6736 Sayılı Kanun uyarınca getirilen vergi affı nedeni ile borçlar yeniden yapılandırılacak. Emlak ve Çevre Temizlik vergisi, İlan reklam vergisi, kira borcu ve harcamalara katılım payı borcu olan mükelleflerimizin borç yapılandırmaları için belediyemize başvurmaları gerekmektedir.
Vergi Affı borç yapılandırmasında peşin veya 6-9-12-18 aylık taksitlendirme seçenekleri bulunmaktadır. Ödemeler 2’şer aylık dönemler halinde olacaktır. Borçların anaparası hariç tahakkuk eden gecikme faizleri TÜFE endeksine göre yeniden yapılandırılacaktır. Borcu olan vatandaşlarımızın Vergi Affı’ndan bir an önce faydalanmasını bekliyoruz. Vergi Affından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 olup, bu tarihe kadar Gelirler Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Halkımızın mağdur olmamasını istiyoruz” dedi.
Başkan Can, bilgi edinmek isteyenlerin 616 25 12 nolu telefondan dahili 1444-1400 ve 1401 nolu telefonları arayabileceklerini belirtti.

Başkan Can, ayrıca mobil vezne aracı ile beldelere gidip yapılandırma yapacaklarını da ifade etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder