TARSUS’TA MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ


Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü ile işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi amacıyla Tarsus Ticaret Borsası  İŞKUR gibi çalışacak.
Başkan Murat Kaya , 18.08.2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Birliğimiz arasında imzalanan "Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü"ile hayata geçirilen seferberlik konusunda İşgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak   amacıyla BORSAMIZ da hizmet noktası oluşturduk diyerek şu ifadelerde bulundu.
Borsamızda 2016 Mart Ayında Tarsus İŞKUR ile Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında protokol yapılmış ve hizmet noktası oluşturulmuştu.
Türkiye İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis edilerek, işverenlere yönelik etkili danışmanlık hizmetleri sunulması amacıyla 18/08/2016 tarihinde Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü imzalanmıştır.
Anılan protokol ile işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerde işgücünün temin edilmesine yardımcı olmak, işverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, iş arayanların istihdam edilmeleri ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesine yönelik kurumlarımızın  imkanları birlikte harekete geçirilerek, faaliyetlerimizin daha etkin ve verimli şekilde sunulması amaçlanmaktadır.
Söz konusu Protokol ile de işverenler, işe alacakları kişileri Tarsus İŞKUR ile Borsamızda oluşturulan hizmet noktasından alması temin edilecektir. Ayrıca İşverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, iş başı eğitimleri, girişimcilik eğitimleride Borsamızda oluşturduğumuz hizmet noktasından yürütülecektir.


0 Yorumlar

Yorum Gönder