ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ŞAHİN VATAN TOPRAĞI’NA EMANET EDİLDİ


Hakkari’de 17 Eylül günü bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin gözyaşları arasında vatan toprağına emanet edildi.
 İkindi namazını müteakip Silifke Yeni Mahalle Evyap Camiinde kılınan cenaze namazına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Eşi, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, il protokolü, mülki, askeri ve adli erkan, şehidin eşi, ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Cenaze Namazı öncesinde Şehit Şahin’in Silifke Hırmanlı Mahallesi’ndeki Dev Türk Bayrağı asılı evinin önünde helallik alındı. Bu sırada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şehidimizin babası Kasım Şahin’i telefonla arayarak taziyelerini iletti ve şehidimizin ailesinin ve Aziz Milletimizin acısına ortak oldu.
 Bakan Elvan ve Vali Çakacak cenaze töreni boyunca, şehidimizin metanetini korumaya çalışan babası Kasım Şahin, eşi Özlem Şahin ve acılı ailesine destek verirken, onları teselli etmeye çalıştılar.
 Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehidin naaşı okunan dualar eşliğinde Silifke Şehitliği’nde toprağa verildi.
 Cenaze Töreni öncesinde Şehit Şahin’in Silifke Hırmanlı Mahallesi’ndeki Dev Türk Bayrağı asılı taziye evini de ziyaret eden Bakan Elvan, okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Şehidimizin ailesi, yakınları ve vatandaşlarla birlikte dua etti. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder