RESMİ BAYRAMLAŞMADA KALKSIN


Bayramlaşmak gelenektir.
Bayramlaşmak insani ilişkilerin sıcak tutulmasıdır.
Ve en önemlisi bayramlaşmak dinen de gereklidir, insanlık adınada yapılması gereken bir vazifedir.
Ama Tarsus’ta böyle mi ya?
Özellikle son 2-3 yıldır dikkat ediyorum..
Bir gariplik olmaya başladı.
Neden mi?
Mesela son bayramlaşma..
Tarsus’ta Kurban Bayramı dolayısıyla Öğretmenevinde gerçekleşen bayramlaşma töreninde kimsecikler yoktu desem yalan olmaz.
Ben  saydım protokol 27 kişi.
Arkadaşım  saymış 38-40 kişi.O da  Garsonları müdürü, korumaları dahil etmiş. 
İsterse bu rakam 50 olsun, 60 olsun.. Yeterli mi? Hayır.
350 bin nüfuslu kentte gerçekleşen resmi bayramlaşma törenine  ben her zaman katılırım.
12 Eylül’deki tebrigatlaşmaya 11 vekilden hiçbir Milletvekili gelmedi.
Yine hiçbir  Siyasi Parti İlçe Başkanı, STK Başkan ve Yöneticileri, Oda, bir kişi hariç Dernek Başkanının katılmaması dikkatimi çekti. Derneklerden sadece Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu katılmıştı. Özellikle Rasim beye teşekkür ederim, her zaman ki katılımı ve hassasiyeti için.
Şöyle bir düşünüyorum.. Özellikle seçim dönemlerinde siyasiler açısından kendini gösterme adına iyi bir fırsat olan resmi bayramlaşma törenlerinde, bu yıl sadece birkaç ilçe yöneticisinin katılımı ile temsiliyetin yerine getirilmeye çalışıldığını gözlemledim.
 Tarsus’taki Bayramlaşma törenine  katılanlara gelince...Mersin Vali Yardımcısı-Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan,  Jandarma komutan vekili , protokolün diğer üyeleri, STK temsilcileri, müftülüğün görevlendirdiği bir hoca ve bir kaç vatandaş katıldı. Sade vatandaşları her zaman başarıyla temsil eden ve bu bayramlaşmalara katılan işadamı hayırsever insan  Selçuk Togo abimize özellikle teşekkür ederim.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can bayram nedeniyle temennilerini sunarken  “Kurban Bayramı’nın ülkemize huzur getirmesini dilerim. Akan gözyaşlarının durmasını ve Şehit haberlerinin gelmemesini temenni ederim. Cenab-ı Allah hepimize sağlıklı, huzurlu nice bayramlar nasip etsin” dedi.
 Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan ise “Bayramlar sevinç günleridir. Bayramlar milli beraberlik ve birlik günleridir. Bayramlar tüm vatandaşlarımızın ortak değeridir. Bu vesileyle Tarsuslu hemşehrilerimin, Mersinlilerin, ülke insanımızın ve Türk-İslam aleminin bayramlarını tebrik ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın ve daim kılsın” diye konuştu.
Şehitlikte  protokol hazır bulunurken bazı şehit aileleri de ziyarete gelmişti. Müftülüğün görevlendirdiği Küçük Minare Camisi imam Hatibi Cengiz Saydam Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualara amin dedik. Şehit mezarlarına çiçek konulup şehit ailelerinin bayramının kutlanması ve şehitlere dualarla bayramlaşma sona erdi.
Aslında bayramlaşmak dinen de gereklidir, insanlık adınada yapılması gereken bir vazifedir.

Eğer genelde buna uyulmuyorsa o halde bu bayramlaşma kaldırılsın daha iyi..

0 Yorumlar

Yorum Gönder