"FETÖ OPERASYONU TAM BİR CADI AVINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"


CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,FETÖ operasyonun tam bir cadı avına dönüştüğünü söyledi.Hukuk ilkesinin haksız tutuklamalar ile ayaklar altına alındığını savunan Sağlar,tutuklanan Atilla Taş'a da destek verdi.
Sağlar yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:
"Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri olan demokratik hukuk devleti ilkesi; Bugün haksız tutuklamalar ile ayaklar altına alınmıştır. Tutuklanan Aslı Erdoğan,Atilla Taş ve basın mensupları ile, FETÖ operasyonu tam bir cadı avına dönüşmüştür. Önüne gelen herkesi içeri atan bir anlayışla FETÖ mücadelesi verilemez.Kamu vicdanını yaralamadan, asıl terör örgütü mensuplarını  bulmak ve ayıklamak gerekirken; Sırf kendisi ile aynı görüşte olmadığı için akademisyenleri, yazarları, gazetecileri ve muhalifleri FETÖ bahanesi ile susturmak kabul edilemez bir adaletsizliktir!"
SUÇLU İLE SUÇSUZU AYIRT EDECEK YARGIÇ KALMADI
Birçok mağdur insanın CHP'ye başvurduğuna dikkat çeken Sağlar şöyle dedi: "Bir çok mağdur Cumhuriyet Halk Partisine başvuruyor, haklarını koruyacak adil bir savunma arıyor. Çünkü yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiştir! Bugün haklı ile haksızı, suçlu ile suçsuzu birbirinden ayırt edebilecek yargıçlar kalmış mıdır, sorgulamak gerekir! Mağdurlar kime güveneceklerini, kime derdini anlatacağını şaşırmış durumdadır. Anlaşılan o ki Ergenekon ve Balyoz davalarından ders almayan AKP aynı torbaya atma zihniyetiyle yine kıyıma başlamıştır. 12 Eylül Dönemini aratmayan oyunlarla; Oğlun suçlu sende suçlusun anlayışıyla; Suç sadece sahibine değil yakınlarına da mal edilerek kişisel olmaktan çıkarılmıştır.Dilek Dündar'ın sırf eşi yüzünden pasaportuna el konması gibi.

Bu adaletsizliğe ses çıkarmayanlar unutmasın ki; Yarın sıra onlara da gelebilir. Haksız yere mesleklerinden ihraç edilenlerin yerine yerleşeceğim diye sevinmek toplumsal yeni ayrışmalara neden olarak sosyolojik travmalara zemin hazırlayacaktır. Yanlı cadı avı devam ederse; Herkes ayağını denk alsın! Türkiye bir başka toplumsal patlama ile karşı karşıya kalacaktır."

0 Yorumlar

Yorum Gönder