ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI DİLE GETİRİLDİ


Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, kentte faaliyette bulunan özel ve kamu banklarının müdür ve yöneticileriyle toplantı yaparak, bankacılık sektöründe çiftçilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.
Zorbaz Otel toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya banka yöneticilerinin yanı sıra Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan ve Ziraat Odası yöneticileri katıldı.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Ziraat Odası olarak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve banka yöneticilerimizle bir araya gelerek, çiftçilerimizin kredi kullanımında ve daha sonrasında yaşadıkları problemleri masaya yatırmak ve çözüm önerilerini ortaya koymayı amaçladık. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
2017 ÇKS başvurularının başladığını dile getiren Başkan Ali Ergezer, kredi kullanımında ve geri ödeme sisteminde gerçekten iş yapan çiftçilere kolaylık sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Başkan Ergezer, “Bugün çiftçimiz Ziraat Odası olarak bizlerle, İlçe Tarım Müdürlüğüyle ve siz bankacılarla kredi konusunda muhatap olarak ekim yapmaktadır. Bundan 10 yıl öncesine kadar bankalar, kredi verme konusunda çiftçilere uzak duruyorlardı. Bizler Tarsus’tan öncülük ederek, tüm Türkiye’ye yayılan bir şekilde bankaların, çiftçilere kredi vermeleri sağladık. Elbette çiftçilerimiz ilk dönemler zorluklar yaşamış olsa da, bugün çiftçilerimiz kredi kullanımında daha da bilinçlenmiştir. Sizlerden isteğimiz, bu işi gerçekten yapan üreticilerimize kredi kullanımı ve geri ödeme konusunda kolaylık sağlamanızdır. El ele vererek tarımda aracılık sistemini tamamen ortadan kaldırmamız, ülkemiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Karşılıklı diyalogla sektörde yaşanan sorunların ortadan kalkacağına inandığını ifade eden Başkan Ergezer, sektör temsilcilerinin katılımı ile önümüzdeki günlerde de bu tip toplantıları yapacaklarını belirtti.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan ise Tarsus’un bugün Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu kaydederek, “Tarsus’un tarımdan sağladığı girdi miktarı, Adana’nın tüm ilçelerinin üretim toplamının %32’sine, Mersin’in ise tüm ilçelerinin üretim toplamının %28’ne tekabül etmektedir. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu noktada bizlerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak, bankalarla çiftçilerimizin rahat çalışmaları için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sohbete geçildi ve banka yöneticileriyle görüş alış-verişinde bulunuldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder