BAŞKAN CAN, “YAPACAĞIMIZ HİZMETLERLE TARSUS’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, düzenlediği basın toplantısında yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi.
Toy Restaurantta düzenlenen toplantıda Başkan Can, mahalle mahalle yapacakları hizmetleri anlattı.
Konuşmasına şehitlere fatiha göndererek başlayan Başkan Can, “Dün yine yüreğimiz yandı. 10 şehidimiz var. İnşallah bu son olur. İnşallah gözyaşları bir daha akmaz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
Göreve geldikleri günden  bugüne 16 hizmetin açılışını  yaptıklarını kaydeden Başkan Can, “Büyükşehir yasasına artık alıştık. Tabi 100 liramızın 60 lirası büyükşehire gitti. 40 lira ile ayakta kalma mücadelesi yapıyoruz. Allah’a şükür bunlara rağmen şehrimizdeki bütün vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Şu anda 3 cami inşaatımız devam ediyor. Konak sitesinin orda ki 4ncü cami inşaatımızın da temelini Ekim ayının içerisinde atacağız. Önceki toplantılarımızda bahsettiğim Berdan projemizin ihalesini yaptık. Ekim ayı içerisinde temelini atıp başlamış olacağız. D400 Adana-Mersin bulvarından Devlet Bahçeli bulvarına yani baraja kadar ilerleyeceğiz. Şu anda Bağlar Mahallesi Kesmen Petrolün karşısındaki halı saha projemiz devam ediyor. Bittiği zaman oradaki gençlerimiz inşallah spor yapabilecekleri bir komplekse kavuşmuş olacak. Daha önceden karayolları bölge müdürümüze rica etmiştim. Takbaş yolu dediğimiz Kalburcu Mahallesinden Çamlıyayla yolu üzerinde bulunan Takbaş Mahallesi girişindeki yer, şu anda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından açıldı. İnşallah asfaltı bittiği zaman da şehrimiz bir bulvar daha kazanmış olacaktır. Bizde üzerimize düşen görevi yapacağız. Şu anda 129 mahallemiz için 4 parke ekibi kurduk. Bu ekipler köy içinde kullanılan alanları parke yapacaklar. Hedefimiz 2017 yılı sonuna kadar büyükşehir ile mahalle olan köylerimiz parke olacak. Yine Ergenekon mahallesinde kapalı spor salonu, düğün salonu, Pazar yeri inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor” ifadesini kullandı.
Üniversite çalışmaları için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Can, “Mevcut üniversite alanı ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Yılbaşına kadar imar değişikliğini bitirip, üniversite alanını 342 dönüm alandan 727 dönüme çıkaracağız. Böyle güzel bir çalışmaya da imza atacağız” dedi.
Başkan Can, “Vuslat Meydan projesi maalesef Anıtlar Yüksek Kuruluna takıldı, mevcut projeye sadece yer döşemesi yapmamız için sondaj çalışmaları isteniyor. Sondaj çalışmasını yapacağız. Vuslat Meydanında çıkan sonuca göre hareket çıkacağız” ifadesini kullandı.
Kapalı Semt Pazarlarının çatılarında elektrik üretimi ilgili çalışmayı da anlatan Başkan Can, “Kendi elektriğimizi üreteceğiz. Tarsus Belediyesi olarak 2.5 megavatlık güneş enerjisi lisansı aldık.  Tarsus’ta bulunan Pazar Yerlerinin çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi ve elektrik üretmeyi planlıyoruz. Şuanda 1 megavat ile ilgili ihale aşamasına geldik” şeklinde konuştu.
Tarsus’u çok güzel günlerin beklediğini kaydeden Başkan Can, projeleri tek tek  hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Açık Hava Gösteri Merkezinin yerine karma otel yapacaklarını belirterek, “Açık Hava Gösteri Merkezi’nin yerine karma otel projesi hazırlıyoruz. Otel, konut ve işyeri ile ofisten oluşan karma bir proje olacak. Bu projemiz şehrimize ayrı bir renk katacak ve konaklama sorununu çözmüş olacağız.
Aşiyan 2 düğün salonun yan tarafında bulunan araziye gazilerimize ve engellilerimize kar etmeksizin konut projesi düşünüyoruz” dedi.

Şehit ailelerine konut vereceklerini altını çizen Başkan Can, “Hürriyet Evlerindeki konutlardan şehit yakınlarımıza vermeyi hedefliyoruz. Şehit ailelerimize ücretsiz konut vereceğiz. Bu ailelerimiz Tarsus’lu yada ikametgahı Tarsus nüfusuna kayıtlı olması şartı var. Ve bize şehitlik belgesini sunan ailelerimize ücretsiz konut vereceğiz. İnşallah bunla ilgili de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Biz şehitlerimize karşı Tarsus Belediyesi olarak elimizden gelen herşeyi yapıyoruz, yapacağız. cümlesini kullandı.
Tehlikeli tali yol ve refüjleri kapattıklarını kaydeden Başkan Can, “Vatandaşlarımızın can güvenliği için kavşaklardaki ara geçişleri dünden itibaren kapatmaya başladık. Özellikle Anıt Mahallesindeki Dondurmacı İbo Ustanın hemen önündeki yer gibi kavşaklarda düzenlemeler yapıyoruz. Yaklaşık 13 yer var, bunları kapayacağız, hem trafik yoğunluğunu azaltacağız, hemde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız” dedi
Hızlı tren projesine de değinen Başkan Can, “Hızlı tren projesiyle ilgili fikrimiz basında değişik yerlere çekildi. Bizlere siyaset yapıyor denildi. Biz siyaset yapmıyoruz. Bizlere bunları söyleyenler siyaset yapıyorlar. Devletimiz bizim, hükümetimiz bizim. Biz şehrimizin faydası için görüşlerimizi beyan ediyoruz. Biz aradaki hattın yer altına alınması ve orada oluşacak boş alanla ilgili yapacak olduklarımızı daha öncede söylemiştik. Orayla ilgili daha önceki görüşlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Tekrar diyorum, hızlı tren projesine karşı değilim, şehrimizde en azından bir bölümün yer altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Tarsuslulara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Can, projeleri tek tek  hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını, yapacakları hizmetlerle Tarsus’un çehresinin değişeceğini söyledi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder