TOROSLAR’DA KAĞIT VE PET ŞİŞE TOPLAYICILARA OPERASYON

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kağıt ve pet şişe toplayıcılara karşı başlattığı mücadeleye devam ediyor.
Son günlerde sayıları hızla artan ve trafikte de önemli tehlikelere yol açan kağıt ve pet şişe toplayıcılara karşı sürdürülen mücadelede ele geçirilen geri dönüşüm malzemeleri geri dönüşüm aktarma istasyonlarına götürülürken, araçlar da Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapılan incelemelerin ardından her hangi bir kayıtları olmamasından ve hurdaya çıkan araçlar olmasından dolayı Milli Emlak’a teslim edildi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği çalışma ile ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kağıt ve pet şişe toplayıcılar ile ilgili vatandaşlardan yoğun bir şikayet aldıklarını dile getirerek: “Son dönemlerde sayısı hızla artan kağıt ve pet şişe toplayıcılara karşı etkin bir mücadele başlattık. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yaptıkları çalışmalarda çok sayıda kağıt ve pet şişe toplayıcı ile ilgili işlem yaptı. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Kağıt ve pet şişe toplayıcıların trafikte de olumsuz hareketlerde bulunarak araç sürücülerine karşı tehlike oluşturduklarına da dikkat çeken Başkan Tuna: “Kağıt ve pet şişe toplayıcılar trafiği de zaman zaman tehlikeye sokuyorlar. Birçoğunun kullandığı araçta ışık ve ayna da bulunmamakta. Bu toplayıcılar arasında yaşı küçük çocuklarda bulunuyor. Trafikte ki yanlış hareketleri diğer araç sürücülerini tehlikeye soktuğu gibi, düzensiz davranışları nedeniyle kent trafiğinde sıkışmalara da sebep olabiliyor. İlerleyen günlerde daha büyük kazalara sebebiyet vererek hem kendi hem de diğer sürücülerin canlarını yakabilirler. Bu nedenle, halkımızın sağlığı ve güvenliği için başlattığımız bu mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
“Poşetle toplama sistemini 
Kağıt ve pet şişe toplayıcıların çöpleri karıştırarak çevre sağlığını da olumsuz etkilediklerini ve çöplerin dışarda kalmasına sebebiyet verdiklerini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak çöplerin yerinde ayrıştırılması noktasında 5 mahallede poşetle toplama sistemine geçtiklerinin altını çizdi.
Vatandaşların bu konuda biraz daha duyarlı davranarak, doğada uzun süre yok olmayan plastik ürünleri evsel atıklardan ayrı bir şekilde torbalamalarını isteyen Başkan Tuna: “Bilindiği gibi 5 mahallemizde çöplerin poşet sistemi ve belli saatlerde alınması ile ilgili bir çalışma başlattık. Başarılı bir sonuç aldığımız bu sistemi ilçemiz genelinde yaygınlaştırarak, Mersin’e örnek teşkil etmesini diliyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın da daha duyarlı davranmalarını ve geri dönüşüm malzemeleri ile evsel atıkları birbirinden ayrıştırarak atmalarını istiyoruz. Böylelikle atıklar yerinde ayrıştırılmış olacak ve doğamızı daha temiz tutmuş olacağız” dedi.
“Geri dönüşüme büyük önem Belediye olarak geri dönüşüm noktasında birçok projeyi hayata geçirdiklerini bir kez daha hatırlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak geri dönüşüm anlamında önemli projeler gerçekleştirdik. Pet şişelerden ve eski araç lastiklerinden saksı yaparak ilçemizde kavşak ve refüjlerimizde sergiliyoruz. Ayrıca; belli noktalara atık pil toplama makineleri, bayat ekmek kutuları monte ederek halkımızın bu konuya daha duyarlı hale gelmesini sağlıyoruz. Yine, Korukent Mahallemizde Ar-Ge çalışmaları devam eden yenilenebilir güneş enerji santrali bu projelerimizden bir tanesidir. Son dönemde de eski giysilerin toplanması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması için ilçemizin belli noktalarına yerleştirdiğimiz giysi toplama kutuları ile geri dönüşüme verdiğimiz önemi gözler önüne serdik” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder