MISIR TABAN FİYATI ÇİFTÇİYİ MEMNUN ETMEDİ


Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı 0,74 kuruş mısır taban fiyatının bölge çiftçisini oldukça üzdüğünü söyledi.
Başkan Ergezer, Mısır hasadının sonuna gelindiğini, çiftçilerin çok büyük ümitlerle TMO’nun alım fiyatlarını beklediğini belirterek, “Açıklanan taban fiyat çiftçi kesimi olarak bizlerde hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü açıklanan alım fiyatı ne yazık ki, maliyeti dahi karşılamamaktadır” dedi.

Mısır hasadının bitmek üzere olduğunu, oysa alım fiyatının çok önceden açıklanması gerektiğinin altını çizen Ziraat Odası Başkanı Ergezer, açıklanan taban fiyatın üreticileri çok üzdüğünü, Türkiye’de enflasyon rakamlarının yüzde 10’lar düzeyinde seyrederken, geçen yıla oranla yüzde 2 oranında fiyat artışı verilmesi son derece yanlış olmuştur. Biz üreticiler alın terimizle, emeğimizle çalışıp, üreterek Türkiye’nin ihtiyacını karşılama düşüncesinin yanı sıra, ihracatının da sağlanmasını temin etmekteyiz. Geçen yıl 0.72 kuruş olan mısır alım fiyatına bu yıl 0.74 kuruş verilmesi çiftçiyle alay etmek gibidir” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder