İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ VE VELİLERİ UYARIYORUZ


Yasal onayı olmadığı halde 1 veya 2 dersten onayı olan özel öğretim kurumları milli eğitim bakanlığının yönergesini hiçe sayarak tüm derseleri vereceği iddiası ile kayıt almakta.
Bu durum ileriki günlerde büyük sorunları ortaya çıkararak öğrencilerin zor durumda kalmasına neden olacaktır.
Konunun uzmanları özel öğretim kurumlarına kayıt yaptırmadan önce o kurumun bakanlık onayını istemeleri gerektiğini, böylece kurumun kaç bilim gurubundan eğitim verebileceğini görmüş olacaklarını dile getiriyor. Ayrıca bu özel eğitim kurumlarının öğrencileri zorda bırakmaması için Milli eğitim Müdürlüklerinin derhal denetleme yaparak bu durumu ortadan kaldırmaları gerektiğini söyleyen uzmanlar; “ayrıca ortada haksız bir rekabet söz konusu, bütün şartları yerine getiren ve 5 bilim gurubundan onay almış olan kurumlar ile şartları uygun olmayan ve 1 veya 2 bilim gurubundan onaylı kurumlar aynı eğitimi veremez. Hileli yollara başvurarak 5 guruptan onaylı  imiş gibi kayıt alan özel öğretim kurumlarına derhal müdahele edilmelidir. Milli eğitim müdürlükleri bu duruma müdahele etmedikleri taktirde öğrencilerin ileride yaşayacağı sorunların müsebbibi olacaktır.” Diyerek milli eğitim müdürlüklerinin derhal denetleme mekanizmasını çalıştırmalarını istedi
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yeni açılan özel öğretim kursları, sadece bir bilim grubunda hizmet verebiliyor. Mevcut özel öğretim kursları ise 1 Temmuz 2018'e kadar, kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek. Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş olanlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, yönetmelikteki değişikliklerin amacının uygulamada karşılaşılan aksaklıkların çözümü ile öğrenci ve velilerin yaşayabileceği muhtemel sorunların önlenmesi olarak belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
“Bu değişikliklerle, öncelikle dershanelerin dönüşüm sürecinin doğal bir gereği olarak hâlâ faal olan özel öğretim kurslarının 1 Temmuz 2018’e kadar beş bilim grubunda ve bakanlıkça onaylanmış bilim gruplarında eğitim verebilmesi sağlandı.Özel öğretim kursu açılış onaylarının bir bilim grubu üzerinden verilmesi hükmü getirildi. Ayrıca özel okullar, özel etüt merkezleri ve özel öğretim kurslarının hizmet sunumlarına ilişkin kalite standartlarını geliştirecek bazı düzenlemeler yapıldı.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder