45 YAŞ ALTI ÇALIŞANLARA BİREYSEL EMEKLİLİK ZORUNLU


Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, Bireysel Emekliliğe otomatik katılımla ilgili yeni düzenlemenin TBMM’ye gönderildiğini belirtti.
Bireysel emekliliğe otomatik katılımla ilgili yeni düzenlemenin TBMM'ye gönderildiğini kaydeden Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, yeni düzenlemeyle 45 yaş altı çalışanlara zorunlu bireysel emekliliğin geldiğini belirtti. Önel, 45 yaş altında olan çalışanların da bireysel emekliliğe otomatik katılacağını ifade ederek, “Bireysel Emeklilikle alakalı bu yeni sistem 1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olacak” dedi.
ÇALIŞANLAR NE ZAMAN SİSTEMDEN ÇIKABİLECEK?

Önel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önce çalışanlardan 100 TL gibi bir kesinti yapılacağı söyleniyordu. Ancak TBMM’ye sunulan düzenlemede görüyoruz ki prime esas kazancın yüzde 3'ü kadar kesinti bireysel emeklilik sistemine dahil edecek. Yani kesinti asgari ücretliler için 100 TL’den az olacak. Sistemden çıkmak da mümkün olabilecek. İki ay içinde cayma hakkı getirilecek.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder