TÜRKİYE’DE İLK DEFA MERSİN’DE YAPILIYOR


1-3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek olan World Challenge Cup (Artistik Cimnastik Dünya Kupası)’nın basın toplantısı, Cimnastik Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ve sporcular katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Öncelikle federasyon başkanımıza gerçekten zor olan bu güzel ve sportif faaliyeti Mersin’e kazandırdıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mersin barış ve huzur şehridir. Ben öncelikle gelen sporcuların bu şehri tanımalarını ve bu şehrin barış, huzur şehri olduğunu görmelerini istiyorum” dedi.
Mersin’in spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekleyen Genel Sekreter Tunçsu, “Daha önceden maraton, bisiklet turları, atletizm şampiyonaları yaptık, Temmuz ayında yine probecah müsabakaları ve 11 Aralık 2016’da büyük maratonu yapacağız. Mersin spor alanında yapılan çalışmalarda kentin dinamikleriyle birlikte varlığını ortaya koyuyor. İnanıyorum ki güzel bir müsabaka çıkacak. Ben sporcularımıza hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum” diye konuşmasına son verdi.
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Sporcularımız artık dünya kupalarında puan toplayarak, olimpiyatlara gideceği için bu organizasyon önümüzdeki süreçte çok daha önem arz edecek. Yaklaşık 22 ülkenin yarışlara katılacağını bildirmiştik ancak İstanbul’da yaşanan hadise sonrasında 14 ülke katılamayacağını belirtti. Her şeye rağmen 8 ülkenin katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise konuşmasında, “Türkiye’nin sportif anlamda en fazla organizasyon yapılan ili,spor kenti Mersindesiniz. Bu güzel etkinliklerle Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Artistik Cimnastik Dünya Kupası müsabakasına ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ederek, müsabakanın Mersin ve sporcular adına sorunsuz geçmesi temennisiyle başarılar dilerim” dedi.

World Challenge Cup (Artistik Cimnastik Dünya Kupası), 1-3Temmuz 2016 tarihleri arasında saat 14.30’da Mersin Cimnastik Salonu’nda yapılacak.  

0 Yorumlar

Yorum Gönder