TARSUS'TA OHAL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Kaymakam Bekir Atmaca başkanlığında OHAL bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Kaymakam Bekir Atmaca başkanlığında düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına İlçemizde bulunan kurum ve daire amirleri katıldı.
 Bilindiği üzere; ülkemizde 15 Temmuz akşamı hain terör örgütü Fetullahçı Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından ülke genelinde 21 Temmuz 2016 Perşembe Günü saat 01.00’dan itibaren doksan (90) gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi Bakanlar Kurulu'nca 20 Temmuz 2016 tarihinde kararlaştırılmış, bu karar 21/07/2016 tarihli ve 29777 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.
2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ve uygulama yönetmeliği gereğince Mersin Valiliğimizde ve Kaymakamlığımızda Olağanüstü Hal (OHAL) Büroları oluşturuldu.
 Ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında, darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çerçevesinde alınması zaruri olan tedbirler ile bunlara ilişkin usul ve esaslar 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’de belirlenen tedbirlerin görüşüldüğü OHAL Bilgilendirme toplantısında, Kaymakam Bekir Atmaca, ilgililere OHAL büroları tarafından uygulanmak üzere gönderilen emir ve talimatların gecikmeksizin ve hassasiyetle uygulanması talimatı verdi.
 OHAL Bilgilendirme Toplantısında; 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname, ilçe OHAL Bürosunun görevleri, Olağanüstü Hal ve 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası konulu Başbakanlık Genelgesi hususları görüşüldü.

 Ayrıca Kaymakam Bekir Atmaca, Daire amirlerinden darbe girişimine karşı ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlarımıza kurumlarımızın imkânları dâhilinde her türlü yardım ve desteğin sağlanmasını istedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder