BİR AYDA ÜÇÜNCÜ CAMİNİN TEMELİ ATILDI


Tarsus Belediyesi tarafından Tozkoparan Zahit Mahallesi ile Beydeğirmeni Mahallesini bağlayan Tarsus Adliye binası yanında yaptırılan caminin temeli törenle atıldı. Son bir ayın içinde üçüncü caminin temeli atıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tozkoparan Zahit Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Baran, hizmetler için teşekkür ederek, “Belediye başkanımız hiç ayrım yapmadan hizmetlerine devam ediyor. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu camii Tozkoparan ve Beydeğirmeni mahallelerimizin ihtiyacı olan bir hizmetti. Camilerimiz ülkemizin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Cami nefes aldığımız dost bir yer, omuzlarımızın birbirine değdiği birlik yuvasıdır. Fakirin fukaranın çaresi, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerliyle bütünleştiği büyük bir insanlık evidir. Bu münasebetle camimizin yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Beydeğirmeni Mahallesi Muhtarı Nurettin Sarı, “Bu camii mahallemizin gerçek anlamda acil ihtiyacı olan bir hizmetiydi.  Çünkü bu iki mahallemizin nüfusunu kaldıracak camimiz yoktu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet ürettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, son bir ayın içinde üç caminin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Başkan Can, “Göreve geldiğimizden bu güne kadar 16 açılış yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ramazan ayının içinde üçüncü caminin temelini attık.  Bayram sonrası Konak sitesi yanı 4, Akşemsettin mahallesinde 100.’ncü Yıl sitesinin yanındaki parkın olduğu yer, orayı da revizyonla camii olarak işaretlersek 5 oluyor. 6.’ncısı Bağlar mahallesinde Kesmen petrolün karşısında bulunan Ahmet Cevat parkının olduğu bölge, bunu da revizyonla cami olarak işaretlediğimiz zaman bu 6.’ncı olacak. 7.’ncisi de Yeni Kemal Paşa Sanayi sitesi içerisinde bir alanımız var. Orayı da inşallah camii olarak yapmayı düşünüyoruz. Bu planlarımızın bir kısmını bu yıl içerisinde bir kısmını da 2017 yılı içerisinde temellerini atıp en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu hizmetlerden bazılarını biz, bazılarını hayırsever iş adamlarımıza yaptırıyoruz. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başkan Can, “Bizler mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre hizmetlerimizi planlıyoruz ve yapıyoruz. Bazı mahallelerimizde semt pazarı, yaşam boyu spor merkezi, bazı mahallelerimizde taziye evi ve halı saha ihtiyacı olur. İnşallah bayramdan sonra Berdan -1 projemizin ihalesini başlatacağız. Eylül ayında kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Ayrıyeten Gösteri Merkezimizin olduğu yere karma bir proje hazırlıyoruz. 120 odalı 5 yıldızlı bir otel, yanında ofis, yanında 2 bloklu konut bir projesi olacak, belediyemizin bütçesinden bir kuruş çıkmadan, bu yılın içinde temelini atmayı hedefliyoruz. Aydoğanlar caminin yanında 14 dönümlük alana 10 bin kişilik kapalı gösteri merkezi ve yanında komple bir yaşam merkezi olacak.  450 günde bitecek olan bu camimizin bir özelliği de yer açısından hemen adliyenin yanında olması önemli. Beşeri adaletle İlahi adaletin simgesi olan caminin yanyana olduğu başka bir şehir yoktur sanırım. Yarın idrak edeceğimiz Kadir Geceniz mübarek olsun. Önümüzdeki hafta kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Camimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada, “Bizim birleştirici unsurlarımız vatanımız, bayrağımız ve dinimizdir. İnşallah bu camilerden ve Kuran kurslarından vatanını, milletini, bayrağını seven dini bütün gençlerin yetiştirilmesini temenni ediyorum.  Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Anaların gözyaşının akmadığı, Şehit haberlerinin gelmediği, bir bayramda buluşmak dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Belediyecilik sadece yol, park yapmak olmadığını dini ve milli değerlere sahip çıkmak olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın 2 yılda önemli hizmetlere imza attığını söyledi.
Başkan Kocamaz, “Belediyecilik sadece yol yapmak, park yapmak değil, dini milli değerlerimize sahip çıkmayı, aidiyet duygusunu geliştirmeyi, kentte yaşayan bütün insanların sevgi saygı çerçevesinde bir araya getirmeyi ve bunla ilgili mekanlar oluşturmayı da gerektiriyor.  Gerçekten Şevket Can Başkanımız 2 yıllık süre içerisinde bayrağı yere düşürmedi. Daha da yukarılara çıkarmak için çaba sarfediyor. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Bu arada yıllardır Tarsus’luların kahırlarını çeken belediye personellerine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, çünkü gerçekten Tarsus’ta hizmetlerin üretilmesi noktasında hepsi kendi üzerlerine düşen görevleri yapıyor ve gayret gösteriyor. Bu hizmetlerin devamı için bizleri destekleyen Tarsus’lu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Basına çok büyük görevler düşüyor. Ülkemizin her geçen gün kaos ortamına sürüklendiği bir ortamda basın ülkede birlik ve beraberlik adına insanları kaynaştırma birleştirme adına üzerine düşen görevi tam manasıyla yaparsa, bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyen hainlerde amaçlarına ulaşamaz.  1000 küsür yıldır barış ve kardeşlik içerinde yaşadığımız bu topraklarda geleceğe de ümitle bakarız. Zaten hayırlı bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Biran evvel insanlarımızın ibadet yapmasına kavuşmasını temenni ediyorum. Kadir gecenizi ve bayramınızı kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurban ile protokol üyeleri butona basarak caminin ilk harcını dökerek, temelini attılar.



0 Yorumlar

Yorum Gönder