AK PARTİ VE ELVAN FARKI


Hükümette Kalkınma bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan onca yoğunluğunun arasında neredeyse her hafta  seçim bölgesi olan Mersin'e  gelmeyi ihmal etmiyor.

Bayramın  ikinci günü de Mersin'e gelerek Ak parti Mersin il başkanlığında  yapılan  bayramlaşmaya katıldı. Tarsus  Basın Mensupları Derneği olarak bayramlaşma proğramına bizlerde  katıldık.   Burada AK parti il başkanı Cesim  Ercik ve AK parti Mersin Milletvekilleri  Hacı Özkan ve  hemşehrimiz  Ali Cumhur Taşkın ile sohbet  etme fırsatı bulduk.

İl Teşkilatına gelen Kalkınma bakanı Lütfi Elvan  İl ve ilçe teşkilat yöneticileriyle  görüştükten sonra  parti binası  önündeki otobüsten partililere  hitap etti.
‘Bu anlamlı günde sizlerle  birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum’ diyen bakan  Elvan ''Siz  hemşehrilerimin  ve tüm Türkiye’nin  bayramını kutluyorum'' dedi. Elvan bölgemize  yapılacak hizmetlerle  ilgili bilgiler verdi  ve son yıllarda  canımızı yakan terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi.

1 Kasım seçimleri öncesinde 23 tane karayolu projesi sözü verdiklerini ve inşasına başladıkları ve devam eden  17 proje olduğunu dile getirdi.  2002  yılında  iktidara  geldikleri günden bugüne kadar  bazı çevrelerin önlerine engeller çıkardığını anlatan Elvan, '' sizlerin  bu güçlü desteği  devam ettikçe  biz bu engelleri aşarız. Avrupa ülkeleri ekonomileri  ciddi anlamda  sıkıntı çekiyor. Türkiyemiz  ise etrafındaki ateş çemberine  ve milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmamıza rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor, etmeye de devam edecek'' şeklinde konuştu.
Kendilerine yönelik eleştirilere de cevap veren kalkınma bakanı Lütfi Elvan '' taş üstüne  taş koymamış olanlar çıkıyor 'ne yaptınız diyorlar' Kardeşim bugüne kadar  siz Mersin'e ne yaptınız taş üstüne taş mı koydunuz. 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasını bu 14 yıllık sürede gerçekleştirdik.'' ifadesini kullandı.

Çukurova Havalimanı ilgili gelişmeler hakkında da   bilgiler veren Elvan, Bölgesel Havalimanının  yeniden ihaleye  çıkarıldığını bayram sonrası  kazmayı vurup biran önce hizmete   açacaklarını, Hava limanının hizmete açılmasıyla Bölge turizminin  ivme kazanacağını dile getirdi.
Vatandaşların istedikleri zaman  kendilerine  ulaşabileceğini belirten  Bakan Elvan  kendilerine vatandaşlardan  9706 talep  geldiğini, bu taleplerden  4300 tanesini gerçekleştirdiklerini henüz gerçekleşmeyen  taleplerle ilgili  çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Benim en çok dikkatimi çeken ise  Mersin’e  yapılacak  bazı hizmetlerle ilgili olarak Bakanın  '' yerel yönetimin de uygun  görmesi halinde  çalışmalara başlayacağız'' sözleri oldu. Biz iktidar partisiyiz  karar veririz  yaparız yaklaşımı ile değil, hizmetlerde  belediye  hangi partiden  olursa olsun  bu tür  güzel istişare ve  uyumlu çalışmanın  örnek olmasını diliyorum.

0 Yorumlar

Yorum Gönder