15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ, TARSUS’TA PROTESTO EDİLDİ


Tarsus Kent Konseyi tarafından organize edilen ve Tarsus Kaymakamlığı ile Tarsus Belediye'since de desteklenen 'Darbeye Hayır, Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz' mitingi Tarsus Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile alana gelen binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto ederek, miting sonunda üzerinde 'HAİN FETÖ Terör Örgütü' yazan cansız mankeni yaktı.
Cumhuriyet Meydan'ında Tarsus Kent Konseyi tarafından düzenlenen basın açıklamasına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Bakanı Şevket Can, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Proğramda bir konuşma yapan Tarsus kaymakamı  Bekir  Atmaca, "15 Temmuz gecesi; ne yazık ki Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ üyesi hain çeteciler ve darbeciler tarafından devletimize, hükümetimize, demokrasimize ve millet iradesine bir kalkışma bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir. Ancak bu kanunsuz emre uymayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli mensupları, Emniyet Teşkilatımızın kahraman polisleri ve aziz milletimiz iradesine boyunduruk vurmak isteyenlere karşı vakur duruşu ve sağduyusuyla asla teslim olmamış, yüce Türk Milleti'nin yani sizlerin vakur duruşu ile bu darbe girişimi püskürtülmüştür.
Bu birliği, beraberliği ve kardeşliği geçmişte olduğu gibi bugünde bozmak isteyenler oldu yarında olacaktır. Ama birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi şerefli askerlerimiz, kahraman polislerimiz ve yüce Milletimiz kimsenin bozmasına asla ve asla müsade etmeyecektir.
Şu bilinmelidir ki, milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu meydanlar artık demokrasi meydanlarıdır. Bu meydanlarda ilk günden itibaren demokrasi için meydanları dolduran bütün siyasi teşkilatımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, Diyanet İşleri teşkilatımızın kıymetli üyeleri ve yüce milletimize teşekkür ediyorum.
Sizler bu meydanlarda oldukça bizlerde görevimizin başında bu devletin ve milletin daha daha yüceltilmesi noktasında elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün olduğu gibi bundan sonrada böyle dik durdukça bu millete kimse boyun eğdiremeyecektir." dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder