TARSUS’TAN TAYİNİ ÇIKAN SAVCI VE HAKİMLERE VEDA TÖRENİ


Tarsus’ta görev yaparken yurdun değişik kentlerine tayini çıkan savcı ve hakimlere Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ile Belediye Başkanı Şevket Can, veda töreni düzenledi.
Şelale Restaurantta düzenlenen veda yemeğine Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Garnizon Komutanı Vedat Topak, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir,  hakim ve savcılar ile adliye personelleri katıldı.
Veda töreninde konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, tayini çıkan hakim ve savcılara başarılar diledi.
Başkan Can, “Biz bu programı Eylül ayında düzenlemeyi düşünmüştük ama ülkemizdeki üzücü olaylardan dolayı ertelemek zorunda kaldık. Bugün bu vesileyle de aramızdan ve şehrimizden tayini çıkarak ayrılan hakim ve savcılarımıza bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Gerçekten şehrimizde güzel hizmetler yaptınız. Hepinize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Biz de Sayın Kaymakamımızın başkanlığında şehrimizde resmi kurumlar olarak güzel bir iletişim ve diyaloğumuz var, el birliğiyle şehrimize birlikte hizmet ediyoruz ve bu vesileyle de Sayın Kaymakamımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Tayini çıkan ve şehrimizden ayrılan hakim ve savcılarımıza gittikleri yerlerde başarılar diliyorum. Cenabı Allah, eşleriyle, çocuklarıyla nice güzel, sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzurlu nice güzel günler geçirmelerini temenni ediyorum. Ayrılık gerçekten kolay bir şey değil. Bizler özellikle tanıdığımız savcı ve hakimlerimizin şehrimizden ayrılmasından şahsım ve kurumum adına üzüldüğümü belirtmek istiyorum ama bir de sevindiğimi belirtmek istiyorum; kendilerini yakinen tanıdığımız için, güzel dostluklar kurduğumuz için bizim sevinç kaynağımız olduğunu belirtmek istiyorum. Yeni görev yerinizde başarılar diliyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise yaptığı konuşmada, hakim ve savcıların ağır bir yükleri olduğunu söyledi.
Kaymakam Atmaca, “Bugün burada 21 adliye personelimizin tayinleri vesilesiyle Belediye Başkanımızla beraber verilen yemekte bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle ilçemizden tayini çıkan değerli Cumhuriyet Başsavcımıza, Cumhuriyet savcılarımıza, hakimlerimize, Ağır Ceza Reislerimize gidecekleri, görev yapacakları yerlerde üstün başarılar diliyorum. Ben geleli 10 ay oluyor tabi çoğu hakimlerimizle, savcılarımızla tanışamadık ama tanıştığımız arkadaşlarımızla güzel diyaloglarımız oldu. Tarsus’ta gerçekten zaman çok hızlı geçiyor, çok yoğun bir şehir. Olaylara baktığımız zaman hakim ve savcılarımızın yükleri gerçekten ağır. Bunu biz de biliyoruz, biz de farkındayız. O anlamda inşallah hem Cumhuriyet savcılarımız hem de hakimlerimiz burada edindikleri güzel tecrübelerle gittikleri yerlerde çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Veda töreninde bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ercan Kumhak, Tarsus’tan  güzel anılarla ayrıldıklarını belirttiler.

Kaymakam Atmaca ile Başkan Can, tayini çıkan hakim ve savcılara Nusret Mayın gemisi ile plaket verdiler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder