TARSUS TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 50 FAKÜLTE ARASINDA İLK SIRAYI ALDI


Tarsus Teknoloji Fakültesi, devlet üniversitelerine  bağlı   fakülteler arasında teşvik  puanlarına göre  Türkiye’de  performansı  en yüksek  50 fakülte  arasında  ilk sırada yer aldı.
Tarsus Teknoloji Fakülltesi Dekanı Prof.Dr Mustafa Kemal KULEKCI, kurum olarak
araştırma, akademik çalışma, proje üretimi, yayın patent kriterleri esas alınarak yapılan
değerlendirmeye göre Türkiye'deki Fakülteler arasında l. sıraya yerleşmelerinde katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür ederek başarılarının devamını temenni etti.
Tarsus Teknoloji Fakültesinin  ilk sırayı aldığı  sıralamaya göre,  İstanbul Universitesi Deniz Bilimleri ve işletmeciliği, Bartın Universitesi Spor Bilimleri, Abdullah Gül Universitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri ve Kocaeli Universitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinin takip ettiği bildiridi.
Araştırma sonucu, tam puan alan ögretim elemanı sayısının  oldukça az olduğu Türkiye'de 120 binin iizerinde akademisyen var. Devlet üniversitelerinde 100 tam puan alabilen sadece 255 akademisyen oldu. Ayrıca Türkiye genelinde profesörlerin puan ortalaması 52, doçentlerin ortalaması 49, yardımcı doçentlerin ve araştırma görevlilerinin ortalaması 45 puan oldu.

13 Kasım 2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 15546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Tarsus Teknoloji  Fakültesi  bünyesinde Otomotiv Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve İmalat ve Makine Mühendisliği Bölümleri bulunuyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder