TARSUS KAYMAKAMI ATMACA, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ


Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası, Acil Servisinde devam eden tadilat çalışmaları ve VRF (Merkezi Isıtma ve Soğutma Sistemi) yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
    Kaymakam Atmaca ayrıca Tarsus Devlet Hastanesi ek hizmet binasınında da incelemelerde bulundu ve burada verilen sağlık hizmetlerini denetledi. Aşırı yüklenmeden dolayı  bu binadaki bazı klima arızalarının da bir an önce giderilmesi için gerekli talimatları veren Kaymakam Atmaca; tedavi gören hasta vatandaşlarımızın mağdur olmaması için acil olarak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
       Ana hizmet binası ve ek hizmet binasında bulunan 2 adet acil servisin her birinde günde yaklaşık olarak 2.000 vatandaşımıza hizmet verildiğini belirten Kaymakam Atmaca; "Tarsus Devlet Hastanesi ana hizmet binasında bulunan acil servisin hizmet kapasitesinin arttırılması amacıyla tadilat projesi yapılarak, ihale edilmiş ve Ağustos ayının başlarında bu tadilat çalışmaları tamamlanarak teslim edilecektir, bu süreçte acil hizmetlerinin devam etmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaması amacıyla idari katta geçici acil bölümü oluşturulmuştur. Ek hizmet binasının acil servisinde daha önce yapılan çalışma ile 8 olan gözlem odası yatak sayısı 25'e çıkartılmıştır. Bununla birlikte ana hizmet binasında bulunan ve yetersiz olan ısıtma-soğutma sisteminin yenilenmesi amacıyla VRF (Merkezi Isıtma ve Soğutma Sistemi) yapımı ihale edilmiş olup, Ekim ayında yapımı tamamlanarak teslim edilecektir. Bu süreçte eski ve yetersiz olan ısıtma-soğutma sisteminin geçici olarak kullanıldığı görülmektedir. Ek hizmet binasında bulunan mevcut ısıtma-soğutma sistemi yeterli olmakla birlikte, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iklimlendirme cihazlarında arızalar meydana gelmesinden dolayı mağduriyetler yaşandığı görülmüş ve gerekli tüm önlemlerin alınması konusunda hastane yönetimine tarafımca gerekli talimatlar verilmiştir. Ayrıca hizmet alımı yöntemiyle temin edilen görüntüleme hizmetleri (MR ve Tomografi) kapsamında 2 Tomografi ve 1 MR cihazı bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde MR cihazının arızalandığı ve hasta randevularında yığılmalara yol açtığı, şu anda ise MR cihazındaki arızanın giderildiği ve çalışır durumda olduğu incelenmiştir. İlave olarak raporlama sürelerinin uzaması nedeniyle, raporlama hizmeti alımı yapılmış ve Haziran sonu itibariyle rapor verme süresi 5 ila 7 güne düşürülecektir. Sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Kaymakamlık ve Sağlık yöneticileri olarak mevcut imkanlarımız dahilinde gerekli tedbirleri alacağız." dedi.

Kaymakam Bekir Atmaca'ya incelemeleri sırasında, Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Namık Kemal Erdoğan ve hastane yöneticileri eşlik etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder