TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN KEMALPAŞA CAMİNİN TEMELİ ATILDI



BAŞKAN CAN, “ARAMIZA NİFAK TOHUMLARINI SOKMAK İSTEYEN ART NİYETLİ OLAN İNSANLARA MEYDAN VERMEYELİM”
-KAYMAKAM ATMACA, “MİLLET OLARAK BİRLİĞİMİZİ KORUDUĞUMUZ MÜDDETÇE HİÇ KİMSENİN BİZE GÜCÜ YETMEZ”
Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılan Kemalpaşa Cami’sinin temeli törenle atıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Göreve geldikleri günden bu güne yaptıkları vatandaşlarla istişare ederek hareket ettiklerini belirten Başkan Can, Kemalpaşa Mahallesi’nde cami eksikliğinin bulunmasından dolayı harekete geçtiklerini söyledi.
CAMİ 450 GÜNDE TAMAMLANACAK
Altı taziye evi üstü cami olacak olan projeyi 450 günde tamamlanacağını ifade eden Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 15 tane açılışımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun heyecanını ve mutluluğunu siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. Allah nasip ederse de yaşamaya devam edeceğiz. Bu mahallemizde Rahmetli Medine Ayhan abimiz, muhtarımız. Mekanı cennet olsun. Seçimden sonra yaptığımız görüşmede Kemalpaşa Mahallemize bir camii isteği oldu. Bizde muhtarımızın bu isteğini mesai arkadaşlarımızla birlikte araştırdık. Yaptığımız araştırmada en fazla nüfusun bu bölgede olduğunu tespit ettik. Besmeleyi çektik, kolları sıvadık. Allah nasip ederse 450 iş günü içerisinde bu camiyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
BÖLGE HALKININ İSTEĞİNE GÖRE PLANLAMA YAPIYORUZ
Başkan Can, “Bizim hizmetlerimiz genelde mahalle muhtarlarımızla, vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, ihtiyacı neyse ona göre planlayıp, faaliyete geçiriyoruz. Bu mahallede camii gerçekten bir ihtiyaçtı. Çünkü bu mahalledeki vatandaşlarımız camii için Fahrettinpaşa Mahallesine gidiyordu. İnşallah bu camii bir an önce biter, bu vatandaşlarımız güzel bir şekilde ibadetlerini yapar, gençlerimiz güzel bir şekilde bütün hemşerilerimizle birlikte ibadetini gerçekleştirir. Camimiz çifte minareli, alt kısmı taziye evi ve yaklaşık 1000 kişiliktir” şeklinde konuştu.
BÜTÜN İNSANLARI SEVİYORUZ
Başkan Can, bütün insanları sevdiklerini belirterek, “Biz şehrimizde yaşayan bütün insanlarımızı seviyoruz. Biz şehrimizdeki insanlarla dün birlikte yaşadık, bugün birlikte yaşıyoruz, Cenab-ı Allah’ın izniyle yarın da birlikte yaşayacağız. Bizim Allah’ımız bir, dinimiz bir, Kitabımız bir. Aynı şehirde yaşıyoruz, aynı şehrin suyunu içiyoruz, aynı şehrin havasını teneffüs ediyoruz. Biz görüşüp, konuşup anlaşamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Biz yeter ki, birbirimizi anlayalım, birbirimizi anlamak için birbirimize saygılı olalım. Bu camiler, şehrimizde huzurumuzu ve dinimizi yaşamamız için bir vesile olur diyorum. Şehrimizde yaşayan bütün vatandaşların belediye başkanı olarak uygulamam ve hizmetim; hiçbir mahalleyi birbirinden ayırt etmeden, hiçbir kimseyi ayırmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Allah rızası için çalışmak, şehrimizde yaşayan bütün insanlara hizmet etmektir.  Biz gücümüzü önce Cenab-ı Allah’tan sonra siz değerli hemşerilerimizden alıyoruz.  Yeter ki biz birlikte olalım, yeter ki, biz birlikte hareket edelim, yeter ki biz aramıza nifak tohumlarını sokmak isteyen art niyetli olan insanlara meydan vermeyelim. Allah’ın izniyle şehrimiz gerçekten güzel bir şehir. Şöyle bir baktığımız zaman Kuran-ı Kerim 114 sureden oluşuyor. Bir tane suresi şehrimizle ilgili; Kehf suresi, Eshab-ı Kehf Tarsus’ta. Türkiye’de tek peygamber kabri Tarsus’ta; Danyal (A.S) bereket peygamberi. Şehrimizin kıymetini bilelim. Yeter ki biz birbirimiz kırmayalım, incitmeyelim, incinmeyelim diyorum bu duygu ve düşüncelerle; Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz ramazan ayı ülkemize, dünyamıza ve şehrimize ve hepimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Şimdiden ramazan ayınız da kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise yaptığı konuşmada, “Biz ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe hiç kimsenin bize gücü yetmez. Bu güzel memlekette çok ortak noktalarımız var. Birbirimize karşı sevgi, saygı çerçevesinde yaşamalıyız. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara engel olmalıyız. Mübarek Ramazan ayı öncesinde böyle bir caminin temel atma töreninde bulunmaktan onur duyuyorum. Kısa sürede bitirilip Kemalpaşa halkımızın hizmetine girmesini temenni ediyorum. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Medeni Ayhan’ın oğlu Ertan Ayhan, Başkan Can’a hizmetleri için teşekkür ederek, çiçek sundu. Yapılan dua ve kesilen kurban ile protokol üyeleri butona basarak caminin temelini attılar. Mahalle sakinleri alkışlarla Başkan Can’a teşekkür etti. Başkan Can, etrafında sevgi çemberi oluşturan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder