RAMAZAN AYI BÜTÜN GÜZELLİĞİYLE HZ. DANİYAL MAKAMI MEYDANINDA YAŞANIYOR


Ramazan ayının bütün güzellikleri Türkiye’de tek peygamber kabrinin bulunduğu Tarsus’ta yaşanıyor.
Tarsus Belediyesi tarafından Hz. Daniyal Makamı Meydanında düzenlenen iftar programında her gün iftarda 5 bini aşkın vatandaş aileleri ile oruçlarını açarken, 2 bin kişi de sahurunu yapıyor.
Hz. Daniyal Makamı Meydanının Tarsuslulara dar geldiği programlarda Ulucami ile Adana Bulvarı’na kadar olan yol trafiğe kapatılarak, masalar açılıyor.
İftar programında Eshab-ı Kehf ilahi grubu okudukları ilahilerle gönülleri coşturuyor.
Okunan ezanla birlikte konuklar yapılan iftar duasıyla oruçlarını açmanın keyfini yaşıyorlar.
Ramazan Ayı’nın tüm güzelliklerinin Hz. Daniyal Makamı Meydanında yaşandığını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, burada yapılan programların artık geleneksel hale geldiğini, her geçen gün vatandaşların ilgisinin arttığını söyledi.
Bu yıl iftar programlarına hayırsever işadamları, kurum ve kuruluşların katkı sağladığını kaydeden Başkan Can, “Geçmiş yıllarda belediye olarak iftar ve sahuru biz veriyorduk. Bu yıl işadamlarımızla, kurum ve kuruluşlar temsilcileri yaptığımız görüşme sonucu, her gün bir kişi veriyor. Hayırsever işadamlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza bizlerle beraber oldukları için teşekkür ediyoruz. Tarsus Belediyesi olarak Ramazan ayında geçmişten gelen ananeleri yaşatmayı amaçlıyoruz.
Ramazan ayı, rahmet ayı, bereket ayı, insanların bir araya gelmesine vesile olan İslam aleminin çok önemli günleri.
Ülkemizde, özellikle de İslam aleminde olduğu gibi kentimizde de bu tür iftarlarla insanlarımızı bir araya getirerek, dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Ramazan akşamlarını en iyi şekilde değerlendirmek arzusundayız. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlık ve mutlu günler diliyorum” dedi.

Vatandaşlarla birlikte iç içe orucunu açmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Can, Ramazan Ayı’nın ilçede huzurlu bir şekilde geçtiğini belirtti. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder