İLK 6 AYDA 367 ESNAFA KREDİ VERİLDİ


Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2016 Ocak-Haziran döneminde 367 esnafa kredi kullandırdıklarını belirtti.  Başkan Aslan, yaptıkları  çalışma neticesinde Kooperatif plasman oranının ise 31 milyon 750 bin TL’ye ulaştığını ifade etti.
 2016 Ocak-Haziran döneminde esnafa toplam 16 milyon TL kredi kullandırdıklarını belirten Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, “Bizler göreve geldiğimizde Kooperatif plasmanımız 8 milyon TL iken bugün bu rakam 31 milyon 750 bin TL’ye çıkmış bulunmaktadır. Bizler Hazine destekli olan bu paraları esnaflarımıza uygun koşullarda kullandırarak cansuyu vermeye, işlerini kolaylaştırmaya gayret gösteriyoruz. Kooperatifi başvuran ve kriterlere uyan esnaflarımıza kolaylık sağlıyor ve kredilerini veriyoruz. Bu noktada esnaflarımızdan isteğimiz kredi borçlarını zamanında ödemeleridir. Bu şekilde yeni kredi talebinde bulunan esnaflarımıza da kredi verme imkanımız ortaya çıksın” şeklinde konuştu.
 Kooperatif yönetimi olarak sık sık esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlemeye çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Bektaş Aslan, “2016 yılının Haziran ayına kadar olan bölümünde 367 esnafımıza 16 milyon TL kredi sağladık. Bu piyasanın canlanması noktasında ciddi bir rakamdır. Borçla başladığımız Kooperatif çalışmalarımıza bugün 4 tane gayrimenkul eklemiş durumdayız. Burada aldığımız gayrimenkuller esnaflardan kuruma geçen taşınmazlar. Ben buradan bir kez daha bu esnaflara çağrıda bulunuyorum gelin borcunuzu ödeyin ve malınızı geri alın” dedi.
 Başkan Aslan, tüm esnafların ve vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak, “Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın da şimdiden tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor; esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder